Sport

Labdarúgás: 1-3-ról fordított az FK az Újszentiván ellen + FOTÓK

Labdarúgás: 1-3-ról fordított az FK az Újszentiván ellen + FOTÓK

2012. május 5., szombat
Labdarúgás: 1-3-ról fordított az FK az Újszentiván ellen + FOTÓK

Az elmúlt tíz mérkőzéséből kilencet megnyert az FK 1899 Szeged labdarúgócsapata a megyei II. osztály küzdelmeiben, legutóbb szombat délután az Újszentiván ellen - nem is akármilyen mérkőzésen.

A tabellán harmadik helyen álló, lendületben lévő FK 1899 Szeged - Turjánék a tavaszi szezonban csupán egyszer szenvedtek vereséget, és legyőzték az első két helyezettet is - fogadta az alulról harmadik, és ezzel kieső helyen álló Újszentivánt. Fogadói körökben az ilyen összecsapásokat fix egyesre szokták venni. Valószínűleg a kék-feketék is így gondolták, nem számítottak meglepetésre. Pedig az első harminc perc alatt alaposan ráijesztett az egykor legendás katonai helyőrséggel rendelkező település serege a szegediekre. Három góllal terhelték meg a

Brunczvikot

helyettesítő

Meszes T.

kapuját. Sorrendben

Hevesi

(0-1),

Holló

(0-2) és

Túri

(1-3) volt eredményes. A hazaiak alig ocsúdtak fel a bekapott góloktól. Egyedül

Dóra

tartotta társaiban a tüzet egykori csapata ellen.

Hüvös Gábor

1-3-as állásnál hármat is cserélt, bízva abban, hogy sikerül felráznia csapatát.

A szüneteben alapos fejmosásban részesítette játékosait. Az edzői intelmeknek a második félidőben lett meg az eredménye. Fordulás után hamar gólt szerzett Dóra (2-3), amivel megnyílt a reális esély a felzárkózásra. A rendkívül agilisan futballozó Csuka megkapta második sárgáját, amivel a hátra lévő több, mint fél órára emberhátrányba kerültek Krauszék. Ráadásul Dórának földagadt a bokája, így le kellett cserélni. Nem zuhantak össze azonban a kékek, sőt ez kellett ahhoz, hogy lassan játékba lendüljenek. Egy-egy vendéghelyzettől eltekintve inkább a hazaiak akarata kezdett érvényesülni. Várható volt, amennyiben kiegyenlítenek, akkor a győzelmet is megszerezhetik. Csakhogy arra az egy gólra is várni kellett. Negyedórával a lefújás előtt Ács S.-nek sikerül betalálnia, a csereként beálló Varga hálójába (3-3). Ezzel érezhetően nagy teher esett le a kék-fekete vállakról. A mérkőzés utolsó öt percében aztán két gólt is sikerült berámolniuk az újszentivániak kapujába. Előbb Ács P. (4-3), két percre rá ismét Ács S. (5-3) volt eredményes. Főleg az utóbbi találat sikerült szépségdíjasra. Nem csak a korán beköszöntött nyár miatt izzadtak meg a diszkoszvetősök ezen a mérkőzésen. A végig lelkesen küzdő vendégek alaposan megnehezítették a komoly célokat szövögető hazaiak dolgát. Könnyen meglepetés is születhetett volna ezen a találkozón. Az FK-nak ezt figyelmeztető jelként kell felfognia. A bajnokság hátralévő részében ilyen még egyszer nem fordulhat elő, mert annak beláthatatlan következményei lennének.

Labdarúgó megyei II. osztály:

FK 1899 Szeged - Újszentiván SE 5-3 (1-3) Szeged, 150 néző. Vezette: Cseh. FK 1899 Szeged: Meszes T. - Simon, Turján, Gonda, Krausz, Szalai (Ács P. 34'), Csuka, Imre Z. (Murányi 88'), Kálmán L. (Holecska 34'), Dóra (Nagy V. 62'), Stefkovics (Ács S. 34') Edző: Hüvös Gábor. Újszentiván: Pipicz (Varga 46') - Tamási, Nyári, Juhász, Holló, Hevesi, Suhai, Csobán (Szilágyi 46'), Túri B. (Ferling 78'), Szalma, Szécsi (Túri Á. 75'). Edző: Zseljko Pranjko. Gólszerzők: Dóra (2), Ács S. (2), Ács P., illetve Hevesi, Holló, Túri B. Sárga lap: Gonda, illetve Suhai, Szalma. Kiállítva: Csuka. Jók: Ács S., Imre Z., Turján, illetve Túri, Szécsi, Pipicz. Hüvös Gábor: "Tipikus 'nagy arc' kezdés és kritikán aluli egyéni teljesítményekkel indult a mérkőzés. A félidőben sikerült rendeznünk sorainkat és rendet tettünk a fejekben. Továbbiakban az FK Szegedhez méltó véghajrában, ugyan nagyon nehezen, de hoztuk a kötelezőt. A mai mérkőzés tapasztalata az, hogy ebben az osztályban nincs jó vagy rossz csapat, hanem mindig egy ellenfél van, akire készülni és akit tisztelni kell. Maximális koncentrációval kell végig játszani. Köszönettel tartozunk minden szurkolónknak azért, hogy 1-3-as hátránynál is kitartó szurkolást produkáltak." Zseljko Pranjko: "Úgy gondolom, hogy nem a jobb csapat nyert. Gratulálok játékosaimnak a mai meccsen nyújtott produkciójukhoz". Ifjúsági mérkőzésen: SZEOL SC-FK 1899 Szeged - Újszentiván 4-0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.