Novemberi Szerencsenapok Extra

Kosárlabda: győzelemmel búcsúzott, de 14. lett a Kosársuli

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fantasztikus első negyedet követően, a második játékrész elején már 23 ponttal is vezetett a Kosársuli a kecskeméti főiskolások elleni helyosztó visszavágóján, de a folytatásban mégsem sikerült megőrízni legalább tíz pontot az előnyből, így a sárga-kékek a 14. helyen zárták a számukra igencsak felemásra sikeredett 2011-2012-es bajnoki évet.

Bekezdtek a csapatok, hiszen Puszta Dávid triplájára Vejinovics 2+1-el válaszolt, majd Pongó Martin trojkájára Vas Péternek volt hasonló válasza (2. perc: 6-6). A hazaiak bedobója, Vas remekül elkapta a fonalat, sőt Kuklának a támadóidő végét jelző dudaszó pillanatában elért kosarával hat ponttal elhúzott a Kosársuli (5. perc: 14-8). Kovács Barnabás triplájára Mócsai és Vas duplával válaszolt, sőt Kukla palánk alatti találatával ledolgozta a kecskeméti találkozó kilenc pontos hátrányát a vásárhelyi gárda (7. perc: 21-11). Időt is kért a főiskolások edzője, Forrai Gábor, de ez sem tudta megállítani a fantasztikusan játszó hazaiakat. A negyed utolsó két percében Kukla, Vejinovics és Czibere büntetője mellett Vas szórt egy újabb triplát és 29-12-vel zárták a negyedet a csapatok. A hazai varázslat a második negyed első két percében tovább folytatódott, Schéda két dupláját követően Vejinovics szerzett látványos korsarat (12. perc: 35-12). Időt kértek a vendégek és Forrai edző az egész csarnokot betöltő hangerővel üvöltött riadt szemű tanítványaival. Lehet, hogy a fiatal kecskemétieknek ez kellett ahhoz, hogy felébredjenek, mert a következő négy percet 18-2-re nyerték miközben négy triplát is elsülyeszettek a hazai kosárban (16. perc: 37-30) és máris eltüntették a vásárhelyiek összetett előnyét. Mócsai kosarai élesztgették a hazai reményeket, de az egyre jobban belelendülő Puszta Dávid vezérletével már nem hagyta elhúzni a vásárhelyieket a vendég gárda (19. perc: 42-36).
Nyolcpontos (46-38) Kosársuli előnnyel kezdődött a harmadik negyed, tehát még joggal bizakodtak a hazai szurkolók, hiszen nyílt volt a meccs. Czibere pontjaira a másik oldalon Pongó Máté és Puszta Dávid válaszolt, majd Schéda triplájával kilenc pontra nőtt a vendéglátok előnye (23. perc: 52-43). A negyed közepén sokat hibáztak a sérült Utasit nélkülözni kényszerülő hazaiak, hiába kért időt Elek András, sorozatban jöttek a vendég pontok és Puszta Dávid triplájával visszavette a vezetést a Kecskemét (28. perc: 54-56). A negyed utolsó két perce triplaesőt hozott, Kovács Barnabás és Vas Péter kétszer-kétszer, míg Vejinovics egyszer talált a gyűrűbe kinntről (30. perc: 65-62). A záró negyed első három percében felváltva estek a kosarak, majd Puszta Dávid bedobta hatodik tripláját is és ezzel egyenlített a vendég gárda (34. perc: 69-69). A következő percekben Mócsai pontjaival tartotta a lépést a Kosársuli (38. perc: 80-79). Kukla kipontozódott, így két perccel a vége előtt már csak a győzelem volt a tét a hazaiak számára. Mócsai nagyon fontos két kosara után időt is kértek a vendégek, de Schéda utolsó másodpercben szerzett kosara mindent eldöntött. Négy ponttal nyert ugyan a Kosársuli, de ezzel nem tudta ledolgozni az első mérkőzés kilenc pontos hátrányát, így a kecskemétiek végeztek a bajnokság 13-dik helyén, míg a vásárhelyiek a 14-dik helyen fejezték be a 2011-2012-es szezont.

Férfi kosárlabda NB I/B rájátszás a 13. helyért 2. mérkőzés:

EnterNet Vásárhelyi Kosársuli – Kecskeméti Főiskola 86-82 (29-12, 17-26, 19-24, 21-20)
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Vétek, Lövész.
Kosársuli: Vejinovics 15/6, Czibere 4, Vas P. 21/15, Mócsai 22, Kukla 8. Csere: Schéda 14/3, Kis G. 2, Rácz T., Czuprák Á. Edző: Elek András.
Kecskemét: Pongó Máté 6, Puszta D. 20/18, Pongó Martin 17/6, Kovács B. 9/9, Gruda 8. Csere: Legéndi 5, Lakits 15/9, Velkey 2. Edző: Forrai Gábor.
Kipontozódott: Kukla (39′).

Előző sztori

A madarakat és fákat ünnepelték a vadasparkban + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Évente 5-10 százalékkal nőhet a járműpiac

Legutóbbi hasonló cikkek