Sport

Kosárlabda: A Kosársuli célja a 13. hely!

Kosárlabda: A Kosársuli célja a 13. hely!

2012. május 17., csütörtök
Kosárlabda: A Kosársuli célja a 13. hely!

Rendhagyó időpontban, péntek este fél hétkor búcsúzik a szezontól az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli. A NBI B csoport 13. helyéről döntő összecsapáson a Kecskeméti Főiskola ellen lépnek pályára a Hódtói Sportcsarnokban Vas Péterék, akiknek a múlt heti produkciónál lényegesen jobb teljesítményt kell nyújtaniuk ahhoz, hogy ledolgozzák 9 pontos hátrányukat.

Nem lesz azonban könnyű dolguk a vásárhelyieknek, hiszen a Bács-Kiskun megyei gárda teli van tűzdelve az „A” csoportos bajnokságban edződő fiatal tehetségekkel, akik épp emiatt nem értek rá a legtöbb másodosztályú meccsen. Most azonban már nincs elfoglaltságuk, ezért akár az NB I/B-s bajnokság egyik legjobb játékos garnitúrája érkezhet Vásárhelyre. A vendégeknél nagy valószínűséggel pályára lép a Kosársuliban nevelkedett Mészáros Máté és a szegedi Puszta Dávid, mellettük az irányítók, a bajai Pongó fivérek is nagy veszélyt jelenthetnek, de a 206 centiméter magas centerről, Gruda Gergőről sem szabad megfeledkezni. Leginkább koncentrációra lehet szüksége a Kosársuli játékosainak, hiszen az elmúlt szombati összecsapáson elsősorban az irányítók „jó kereskedő módjára” rengeteg labdát adtak el. Most viszont nagyon elszántak dr. Elek András tanítványai, akik mindenképpen győzelemmel, és a 13. pozícióban szeretnék befejezni a kissé rosszul sikerült bajnoki sorozatot. Nagyot lendíthetne az együttes szekerén, ha Vas és Czibere ismét remek dobóformát mutatna, és a védekezésben is teljes lenne az összhang. De a hullámzó teljesítményt mutató Vásárhely mellett sokáig kitartó szurkolók támogatása is elengedhetetlen a sikerhez, nekik azért is érdemes lenne kilátogatni a meccsre, mert azután hosszú ideig nem láthatnak kosárlabda mérkőzést Hódmezővásárhelyen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.