Közélet

Kivirágzott Gyimesi László körzete + FOTÓK

Kivirágzott Gyimesi László körzete + FOTÓK

2012. május 30., szerda
Kivirágzott Gyimesi László körzete + FOTÓK

Kétezer egynyári virágot osztottak szét kedd délután a Béke Utcai Általános Iskolánál és a Kolozsvári téren. Gyimesi László ezzel az akcióval szépítené a körzetben élők lakókörnyezetét.

Közel százötven ember állt sorban kedd délután négy órakor a Béke Utcai Általános Iskola bejáratánál, ahol

Gyimesi László

, a Fidesz szegedi elnöke egy teherautónyi virággal várta őket. A körzet önkormányzati képviselője elsősorban az itt élőket szerette volna megajándékozni az egynyári növényekkel, azonban a nekik szétosztott kuponok bemutatása sem volt feltétlen szükséges az ajándékhoz. Sokan több ládával érkeztek, a családjuknak, és a szomszédasszonynak is kértek egy-egy virágot.

Örülnek a méhek és a lakók

"Elsősorban a körzet választópolgárainak szerettünk volna kedveskedni, persze senkinek sem kell üres kézzel hazamennie. Minden szegedit szeretettel várunk, természetesen ők is kapnak virágot" - árulta el portálunknak Gyimesi László. A kétezer virág egyik felét a Béke Utcai Általános Iskolánál osztották ki, majd fél hattól a körzet másik központjához, a Kolozsvári térre vonultak. "A virágokkal szeretnénk segíteni az itt lakóknak, hogy lakókörnyezetüket szebbé, otthonosabbá tehessék. Emellett környezetvédelmi szempontból is jelentőséggel bír az akció: a méhek, melyek igen nagy területeket veszítettek a monokultúrás mezőgazdaság miatt, ezeket a növényeket is megjárják" - hangsúlyozta a körzet képviselője. Petúnia, begónia, kakastaréj is kerülhetett a kosárba.

Pintér Jánosné

a lépcsőházát és az ablakait szeretné díszíteni a virággal, mint mondta nagyon örül, hogy a politikusok ilyen apróságnak tűnő dolgokra is odafigyelnek. Elsősorban petúniából szeretne válogatni, ha jut elég, akkor a lányának is visz majd belőle. Míg portálunk a helyszínen volt, jutott bőven - ha nem az általános iskola mellett, akkor a Kolozsvári téren minden sorban állónak lesz majd mit kiültetni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.