Közélet

Kilenc kitüntetés odaítéléséről is döntött a szegedi közgyűlés

Kilenc kitüntetés odaítéléséről is döntött a szegedi közgyűlés

2012. május 3., csütörtök
Kilenc kitüntetés odaítéléséről is döntött a szegedi közgyűlés

Kitüntető címek odaítéléséről is döntött a képviselő-testület zárt ülés keretében csütörtökön. Sportolóknak és edzőknek, illetve pedagógusoknak a munkáját köszönik meg a díjak adományozásával.

A Szeged Sportolója Díjat 2003-ban alapította az önkormányzat. Azoknak adományozható, akik az előző évben országos és nemzetközi versenyeken kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, és ezzel hozzájárultak Szeged hírnevének öregbítéséhez. Ebben az évben

Molnár Tamás

vízilabdázó,

Banda Árpád

íjász, illetve

Lajtos Szandra

gyorskorcsolyázó veheti át a kitüntetést Szeged Napja alkalmából. Szintén 2003-ban alapították a Szeged Sportjáért Díjat, mely elismerés azoknak az edzőknek, oktatóknak, szakoktatóknak, menedzsereknek és sportvezetőknek adományozható, akik országos és nemzetközi versenyekre készítettek fel kiemelkedő sportolókat. Ebben az esztendőben

Tóth József

sportvezető,

Savanya Ferenc

és

Ottlik Sándor

edzők részesülnek ebben az elismerésben. A közgyűlési többség döntött arról is, hogy idén kik kapjanak Pedagógus Életműdíjat.

Dudás Zoltánné

, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium nyugalmazott igazgató-helyettese,

Koczor Lajos

, a volt Tisza Lajos Könnyűipari Szakközépiskola és Szakiskola nyugalmazott igazgatója, továbbá

Jáky Károlyné

, a Szegedi Szolgáltatási Középiskola és Szakiskola Fodor József Élelmiszeripari Tagintézményének nyugalmazott műszaki tanárának oktató-nevelő munkáját ismeri el a testület ezen kitüntető cím adományozásával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.