Sport

Kézilabda: Nagy László nem lesz spanyol válogatott

Kézilabda: Nagy László nem lesz spanyol válogatott

2012. május 30., szerda
Kézilabda: Nagy László nem lesz spanyol válogatott

Spanyol sajtóértesülések szerint Nagy László a megadott határidőig, múlt péntekig nem tette le a spanyol állampolgársági esküt, így a spanyol kézilabda-válogatottal biztosan nem lehet ott a londoni olimpián.

Az El País szerint a honosítási ügy egészen május 2-ig jól haladt, amikor is

Nagy

közölte: elhagyja a Barcelonát. A katalán klub jelezte: az átlövő az MKB Veszprémhez tart, de ezt a magyar bajnokcsapat nem jelentette be. Nagynak még érvényes szerződése van a Barcelonával, ha már most el akar szerződni, átigazolási pénzt kell érte fizetni. A szegedi nevelésű Nagy László - aki azóta többször lemondta a meghívást - három éve szerepelt utoljára a magyar válogatottban, így nem lett volna akadálya annak, hogy az olimpián spanyolként szerepelhessen. Ám ehhez fel kellett volna vennie a spanyol állampolgárságot - amit az El País szerint korábban ő maga kérvényezett -, és a spanyol törvények szerint le kellett volna mondania a magyarról. Így aztán az átlövő - ha egyáltalán pályára lép Londonban - már csak a magyar csapatban teheti meg.

Mocsai Lajos

szövetségi kapitány mindenesetre a norvégok elleni, júniusi világbajnoki selejtezőre készülő keretbe nem hívta be Nagyot. Az MKB Veszprém nem erősítette meg, hogy a játékos náluk folytatná pályafutását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.