Sport

Kézilabda: a győzelembe menekülne a Pick + SZAVAZÁS

Kézilabda: a győzelembe menekülne a Pick + SZAVAZÁS

2012. május 12., szombat
Kézilabda: a győzelembe menekülne a Pick + SZAVAZÁS

Vasárnap délben ismét Szegeden a magyar kézilabda szuperrangadója! Bár a vendég veszprémiek 20. bajnoki címüket gyűjtenék be, a Skaliczki-gárda kiegyenlítené a párharcot.

Az idén csak két győzelemig tartó bajnoki finálé első meccsét 33-22-re bukta el a Pick, ám szinte "extrém" körülmények között, hiszen a veszprémieknek minden bejött, a Tisza-partiaknak szinte semmi. "Tudjuk, hogy a Veszprém az esélyesebb, az első meccsen bizonyította is, hogy jobb csapat. Vasárnap viszont arra törekszünk, hogy egyenlítsünk, legyen harmadik meccs a bajnoki döntőben. A döntő első mérkőzésén nálunk nem működött semmi, buta hibákat vétettünk, a védekezés nem állt össze, ziccerek maradtak ki sorra, s ezeket lerohanásokkal büntette a Veszprém. Új meccs jön azonban, egy feladatunk maradt: győzni kell" - közölte

Buday Dániel

, aki 5 góljával,

Rajko Prodanoviccsal

és

Vadkerti Attilával

egyetemben a legeredményesebb volt a Pickből.

Online

A Pick Szeged - MKB Veszprém férfi kézilabda bajnoki döntő második felvonását is élőben közvetítjük vasárnap déli 12 órától, folyamatosan frissülő, online szöveges tudósítás révén. Szurkoljunk együtt a szegedi győzelemért!

Tudjuk jól, hazai pályán mindig összeszedettebb a csapat, sőt ebben a bajnoki idényben veret len, hiszen ősszel a Veszprém is kikapott az újszegedi katlanban. Többek között ebben és az elképesztő hangulatban is bízhatnak Vadkertiék vasárnap, biztosak lehetünk benne, hogy a szegedi szurkolókon nem fog múlni a siker, s láthattuk már nem egyszer, hogy magukkal tudják ragadni a csapatot is, szinte beleűzve a győzelembe. Amennyiben sikerül, úgy a bajnoki döntőben harmadik meccsre kerül sor, melyet május 19-én rendeznek, ismét Veszprémben. Legkésőbb ott és akkor eldől, hogy a Veszprém huszadszor, vagy 1996 és 2007 után a Pick harmadszor lesz magyar bajnok. A szuperrangadó előtt idén is lesz szurkolói felvonulás. A menet 10.30-kor indul a Széchenyi térről (gyülekező: 10.15-kor), át a Belvárosi hídon a Sportcsarnokig. A szervezők kérnek mindenkit, hogy az alkalomnak megfelelő öltözetben (ha lehet, kékben) és a szurkoláshoz elengedhetetlen eszközökkel, dobokkal, dudákkal, kereplőkkel stb. felszerelkezve csatlakozzanak. Az élőzenét a Pick szurkolótábor rezesbandája, a Mórahalmi Fúvószenekar biztosítja. A derbire szerda óta lehet jegyet kapni az újszegedi sportcsarnok pénztárában délután 15-18 óra között. A belépő 2500 forint, cserébe a két csapat fergeteges hangulatú, Bajnokok Ligája-szintű összecsapását kapja a szurkoló.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.