Sport

Kézilabda: 4. a HLKC U11 az országos döntőben

Kézilabda: 4. a HLKC U11 az országos döntőben

2012. május 9., szerda
Kézilabda: 4. a HLKC U11 az országos döntőben

A felemás hétvégi szereplés ellenére a fiatal vásárhelyi klub eddigi legnagyobb sikerét elérve negyedik helyen végzett a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club U-11-es csapata az Erima Kézilabda Gyermek Bajnokság Szeghalmon megrendezett országos döntőjében.

Ezekben a hetekben folyamatosan érkeztek a jobbnál-jobb hírek megyénk utánpótlás leány csapatainak országos döntőkön elért sikereiről. Amint arról korábban már beszámoltunk, a Kézilabda Szeged SE (edző:

Marosán György

) negyedik lett az Országos Ifjúsági Kupában, míg a Szeged-Kiskundorozsma SE csapatai közül az U13-as korosztály (edző:

Arany Zoltán

) szintén negyedik, az U12-es korosztály (edző:

Savanya Ferenc

) pedig hetedik lett az Erima Kézilabda Gyermekbajnokság Nyíregyházán, illetve Szombathelyen megrendezett országos döntőiben. A sikersorozatot a hétvégén a Hódmezővásárhelyi LKC 11 évesei folytatták, bár nekik sem sikerült dobogóra állniuk, de a Szeghalmon megrendezett országos döntőben a négy közé jutással a klub eddigi legnagyobb sikerét érték el. A HLKC 2000-es korosztálya már eddig is jónéhány kiemelkedő eredményt ért el, tavaly például már bejutottak az Erima Bajnokság U10-es országos döntőjébe és ott kellemes meglepetésre a hatodik helyen végeztek. Az országos döntőbe jutás idén is sikerült és a vásárhelyiek célja immár a négy közé kerülés volt. A szeghalmi döntő első napján a csoportmérkőzésekre került sor. A HLKC kissé döcögős kezdés után helyenként kifejezetten jó játékkal győzte le a Dunaújvárosi Sportiskolásokat. A második csoportmérkőzésen az utóbbi időben nagyszerűen teljesítő Tápiószele elleni találkozó bemutatta a kézilabda összes szépségét, izgalmát és borzalmát. A vásárhelyieket szépszámban elkísérő szülői szurkolótábor előtt magabiztosan kezdett a HLKC, majd ezt előbb látványos hanyatlás, később csodálatos feltámadás követte. A találkozó utolsó két percében háromgólos hátrányt egyenlítettek ki a vásárhelyiek, majd két labdaszerzés után ők is elszorták a játékszert, így ahelyett, hogy a győzelemért támadhattak volna, hálát adhattak az égieknek, hogy az utolsó másodpercben a szelei támadás kapufával végződött a döntetlenül zárult találkozón. Az utolsó csoportmérkőzésen a címvédő és egyben legnagyobb esélyesnek tartott Angyalföldi Sportiskola-DSE ellen a vásárhelyiek célja a minél szorosabb eredmény elérése volt, hiszen ezzel elérhetővé vált a négy közé jutás. A találkozó első félidejének végén még a HLKC vezett, de szünet után érvényesült a papírforma és a fővárosiak három góllal megnyerték a találkozót.

A csoportmérkőzések eredményei:

Dunaújvárosi Városi Sportiskola - HLKC 8-16 (6-7).

Legjobb vásárhelyi góllövők: Fenesi 4, Gál és Varga-Tóth 3-3.

HLKC - Euro-Novex Tápiószele 12-12 (6-5).

Legjobb vásárhelyi góllövők: Varga-Tóth 3, Fenesi, Földesi, Klemm és Blaskovics 2-2.

Angyalföldi SI-DSE - HLKC 14-11 (7-8).

Legjobb vásárhelyi góllövők: Gál és Földesi 3-3.

A csoport végeredménye:

1. Angyalföldi Sportiskola-DSE 2. Hódmezővásárhelyi LKC 3. Euro-Novex Tápiószele 4. Dunaújvárosi Városi Sportiskola A másik ágon az előző évi döntő második helyezettje, a Tamási KC végzett az élen, míg a 2011-es bronzérmes FTC második helyen jutott a négy közé, a Siklós Kanizsai Dorottya SI és a Debreceni SI-SC az 5-8. helyért folytathatta a küzdelmet. A vasárnapi játéknap már közel sem sikerült jól a vásárhelyiek számára. Nem is elsősorban a két vereség miatt, hanem azok nagyarányú különbsége miatt okoztak csalódást szurkolóiknak a HLKC-s lányok.

Az elődöntők eredményei:

Tamási KC - HLKC 14-4 (7-4).

A vásárhelyiek góljait Gál, Fenesi, Földesi és Kandó szerezték.

Angyalföldi SI-DSE - FTC 15-12 (7-7)

A bronzmérkőzésen:

FTC - HLKC 22-9 (14-4).

Legjobb vásárhelyi góllövők: Varga-Tóth 3, Fenesi és Földesi 2-2.

A döntőben:

Angyalföldi SI-DSE - Tamási KC 11-7 (7-7)

Végeredményben a 2011-2012. évi döntőben megismétlődött a dobogósok tavalyi sorrendje, egyedül a

Beslin Anikó

edző által irányított -

Áncsán Fanni, Bánfi Petra, Blaskovics Ingrid, Farkas Izabell, Fenesi Renáta, Földesi Gerda, Gál Krisztina, Kandó Dorottya, Klemm Kata, Kovács Adrienn, Molnár Sára, Varga-Tóth Rebeka

és

Viski Lili

összeállítású - vásárhelyi lányok tudtak az előző évhez képest előre lépni és a negyedik helyen végeztek. Az alsóházban ötödik a Tápiószele, hatodik a Dunaújváros, hetedik a Debrecen, míg nyolcadik a Siklós csapata lett. A torna All Stars csapatába dinamikus, erőtől duzzadó beállós játékát elismerve a HLKC játékosa, Kandó Dorottya is bekerült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.