Gazdaság

Ismét Haranghy Csaba kerül a Vízművek élére?

Ismét Haranghy Csaba kerül a Vízművek élére?

2012. május 12., szombat
Ismét Haranghy Csaba kerül a Vízművek élére?

Ismét Haranghy Csaba, a Fővárosi Vízművek Zrt. 2002–2008 közötti vezérigazgatója lehet a hamarosan a főváros kizárólagos tulajdonába visszakerülő közműcég első embere a Népszava szerint.

A francia Suez és a német RWE mintegy 26 százaléknyi kisebbségi részvénycsomagjának 15,1 milliárd forintért történő visszavásárlásával a menedzsmentjogok, így az első számú vezető jelölésének joga is az önkormányzaté lesz. Tarlós

azt szeretné, ha a jelenlegi vezérigazgató, Keszler Ferenc lehetőleg közös megegyezéssel – idő előtt – távozna. Kirúgása ugyanis költségesebb, és ezt a fővárosnak kellene viselnie - írja a lap szombati száma. A Népszava forrásai szerint nemcsak azért esett Tarlós választása Haranghyra, mert évekig sikeresen irányította a céget, hanem azért is, mert Tarlós kifejezetten megbízik a szakemberben. Ennek bizonyítéka, hogy Haranghy ma nemcsak a fővárosi közszolgáltatásokat összefogó holding, a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) egyik vezetője, hanem a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepet üzemeltető önkormányzati kft. ügyvezető igazgatója is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.