Sport

Hátország: Fradi-verés Vásárhelyen

Hátország: Fradi-verés Vásárhelyen

2012. május 29., kedd
Hátország: Fradi-verés Vásárhelyen

Az I. osztályú U-15-ös és U-13-as labdarúgó bajnokság keleti csoportjának 28. fordulójában a ferencvárosi fiatalok látogattak Vásárhelyre. A 15 évesek mérkőzése nagy presztízsharc után hazai sikerrel zárult, míg a 13 éveseknél a fővárosiak biztosan nyertek.

Ősszel igen szoros mérkőzésen a Fradi nyert 3-2-re a fővárosban, így a vásárhelyi fiatalokat a jobb helyezés elérése mellett a visszavágás vágya is hajtotta. Kiváló első félidőt produkáltak

Bacsa Zsolt

tanítványai, akik a 15. percben egy remek kiugratást követően a góllövőlista harmadik helyén álló

Galló Gergő

góljával szereztek vezetést. A folytatásban is a vásárhelyiek játszottak fölényben és

Torma Áron

félóra elteltével kettőre növelte a HFC-előnyt. Három perc múlva szépségdíjas találattal már három gól volt a két csapat közötti különbség, amikor Galló egy beívelést 15 méterről félfordulattal lőtt a zöld-fehérek kapujának jobb felső sarkába. Szünet után Galló sérülése miatt gyorsan cserére kényszerültek a hazaiak és ez érezhetően elbizonytalanította a kék-sárgákat. Sokáig kiegyenlített küzdelmet láthattak a nézők, majd az egyre jobban felbátorodó Fradi

Minárik

révén szépíteni tudott. Az utolsó negyedórában mindent egy lapra téve kitámadtak a fővárosiak és a gólerős

Deli

tíz perccel a vége előtt lőtt találatával fel is jöttek egy gólra. A vendégek reményei azonban mindössze négy percig éltek, hiszen

Bartucz Péter

távoli lövése mindent eldöntött. Sajnos néhány zöld-fehér mezes játékos az utolsó percekben nagyon nehezen viselte a vereséget, így a játékvezető két játékost is kénytelen volt kiállítani. Az első félidőben ötletesen és gólerősen játszó hazaiak teljesen megérdemelt győzelmet arattak és ezzel a sikerrel feljöttek a tabella nyolcadik helyére. Két fordulóval a bajnoki zárás előtt elmondható, hogy a Hódmezővásárhelyi FC U15-ös csapata kiváló szezont zár, hiszen az előttük álló csapatok többsége vagy I. osztályú felnőtt csapattal rendelkező, vagy labdarúgóáakadémiák utánpótlás gárdáiból áll. A vásárhelyiek egyenletes bajnoki szereplésére jellemző, hogy mind hazai pályán, mind idegenben a megszerezhető pontok 50%-át gyűjtötték be. A HFC a hétvégén a bajnok DVSC-DLA mögött a dobogó második-, vagy harmadik fokáért a Vasassal és a Nyírsulival nagy küzdelmet folytató Békéscsabai UFC otthonába látogat, ahol igazi bravúrt jelentene a pontszerzés. Az utolsó fordulóban a bennmaradásért a REAC-cal nagy harcot vívó Grosics Akadémia látogat majd Vásárhelyre.

I. osztály U-15 Keleti-csoport 28. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC - Ferencvárosi TC 4-2 (3-0)

HFC:

Kis G. - Fenesi, Darida, Papp Á. (Narozsnik (41'), Kiss-Kása - Orovecz Á., Lévai - Torma (Németh B. 63'), Bartucz (Gyürki L. 77'), Marton Sz. - Galló (Arató 51').

Edző:

Bacsa Zsolt.

Góllövők:

Galló Gergő (15', 34'), Torma Áron (31'), Bartucz Péter (74'), ill. Minárik Gábor (64'), Deli Márió (70').

Kiállítva:

Bárányos Renátó (76'), Deli Márió (80'). A 13 évesek találkozóján gyorsan vezetést szerzett a fővárosi gárda. Hiába próbálkoztak a hazaiak, újabb találatot mégis az összeszedettebben játszó vendégek értek le. Szünet után mindkét oldalon több csere történt, a találkozó képe nem sokat változott, végül

Szakolczi

gólja magabiztossá tette a zöld-fehér sikert. A vásárhelyi fiatalok így továbbra is sereghajtók, de amennyiben a zárófordulóban le tudják győzni a 14-dik helyezett gyulai akadémistákat, úgy még elkerülhetnek az utolsó helyről.

I. osztály U-13 Keleti-csoport 28. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC - Ferencvárosi TC 0-3 (0-2)

HFC:

Kandó Zs. (Varga G. 69') - Szeri (Bíró B. 62'), Kovács G., Gyürki M., Ambruzs (Körömi (43') - Lustyik, Szőke-Molnár - Bihari T. (Nádra 70'), Gyüre L. (Hódi B. 46') - Papp E. (Mohácsi (42') - Meszlényi (Törjék (46').

Edző:

Vinnai István.

Góllövők:

Deutsch László (5'), Gyöngyösi Krisztián (23'), Szakolczi Richárd (59').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.