Gazdaság

Évtizedek óta az első új focipálya épülhet Szegeden + FOTÓK

Évtizedek óta az első új focipálya épülhet Szegeden + FOTÓK

2012. május 2., szerda
Évtizedek óta az első új focipálya épülhet Szegeden + FOTÓK

Szegeden 14 darab labdarúgópálya szűnt meg az elmúlt évtizedekben, és egy sem épült – eddig. Szentmihályon most TAO-pályázat és sok-sok társadalmi munka segítségével egy új focipálya létesülhet, melynek előszítő munkálatai már megkezdődtek.

A tervek szerint idén nyárra már megépülne a pálya és a környezete, de mivel nem gyepszőnyeggel, hanem magról vetve telepítenek pázsitot, s annak erősödnie, sűrűsödnie kell, így az első mérkőzést 2013-ban lehet majd rajta játszani. A pálya építésének első fázisa a területrendezés, melynek keretében a Szenmihály PSE futballcsapata és a szimpatizánsok, önkéntes segítők hétfőn gyorsan növő, nyírható ciprusokat ültettek a pálya hosszanti oldala mentén, mintegy természetes kerítést adva a grundnak. A kapuk mögött berkenyék és rózsák lesznek. "A Petőfi utcánál, ahol régen volt labdarúgópálya, egy főteret, közparkot szeretnénk kialakítani. Itt cáfolnám azokat a rémhíreket, hogy ide a város belterületéről költöztetnének etnikumot, továbbá a 76-os busz ezután is az eredeti útvonalán közlekedik tovább”– mondta el portálunknak a terület önkormányzati képviselője,

Nógrádi Tibor

hozzátéve, hogy a megvalósításhoz mintegy 4 millió forintos társasági adókedvezmény összegére pályázott a klub, amit rengeteg társadalmi munkával egészítenek ki. A pálya összköltsége 5-6 millió forintra rúg, a kiszolgáló helyiségek, az öltöző kialakítása egy következő ütem lesz majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.