Közélet

DK: Pártpénztárnok irányíthatja Szegedet?

DK: Pártpénztárnok irányíthatja Szegedet?

2012. május 3., csütörtök
DK: Pártpénztárnok irányíthatja Szegedet?

Egy, a Jobbikból kizárt szentendrei képviselő levele alapján a DK helyi csoportja tiltott pártfinanszírozást sejt, amiben érintett lehet Keresztúri Farkas Csaba is.

Korrupcióban vesz részt

Keresztúri Farkas Csaba

jobbikos önkormányzati képviselő, legalábbis ezt állítja a radikális pártból kizárt szentendrei képviselő,

Filó András

. A Demokratikus Koalíció szegedi csoportjának szóvivője,

Szabó Bálint

az ex-jobbikos képviselő interneten is elérhető levele alapján állítja ezt. A szegedi közgyűlés ülése előtt a városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján Szabó közölte, egy szentendrei beruházás kivitelezője, egy fővárosi építőipari cég munkáját vizsgáltatta meg Filó, és január 13-án interpellációt is nyújtott be ez ügyben. Levelében a volt jobbikos önkormányzati képviselő azt írta, ezután telefonhívást kapott Keresztúritól, aki az interpelláció visszavonását kérte tőle. Később személyesen is találkoztak Szentendrén, s a megbeszélésen részt vett

Tóth Péter

, a Jobbik Csongrád Megyei elnöke is. Filó levelében az is olvasható, hogy az interpelláció visszavonását kérte ismételten Keresztúri, kiegészítve azzal, hogy a cég támogatta a radikális párt kampányát, így a szentendrei képviselő interpellációja későbbi versenytárgyalások során nagy károkat okozhat. A politikus azonban nem vonta vissza a céggel szembeni kifogásait tartalmazó interpellációját. Filó András azt állítja, ezt követően Keresztúri felhívta az ügyben a párt elnökét,

Vona Gábort

, aki főtanácsadójának,

Forrai Richárdnak

adta át a feladatot. Filó Andrást végül kizárták a Jobbikból, szerinte emiatt az ügy miatt. A DK szóvivője, Szabó Bálint szerint ennyire konkrét bizonyítékot még nem tett le senki az asztalra pártfinanszírozással kapcsolatban. A szóvivő úgy látja, Keresztúri mintegy beismeri a Filó levelében leírtakat, mert nem tett feljelentést rágalmazásért. A radikális párt az alábbiakkal indokolta Filó András visszahívását: A Jobbik Országos Elnöksége elfogadhatatlannak tartja, hogy Szentendre külsős alpolgármesterét a Raiffeisen Bank delegálta s mivel a Jobbik képviselője, Filó András is megválasztotta a bankárt, a párt országos elnöksége egyhangú határozattal visszahívta mandátumából a képviselőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.