Közélet

Csütörtökön több megyében viharossá fokozódhat a szél

Csütörtökön több megyében viharossá fokozódhat a szél

2012. május 16., szerda
Csütörtökön több megyében viharossá fokozódhat a szél

Az erős, viharos széllökések miatt csütörtökre három megyére másodfokú figyelmeztetést, tizenhárom megyére, valamint a fővárosra pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerda délután több dunántúli kistérségre, valamint az ország északkeleti felére elsőfokú riasztást adtak ki az erős széllökések miatt. Az előrejelzések szerint a szeles idő csütörtökön is folytatódik, több helyen még erősebb széllökésekre is számítani lehet. A meteorológiai szolgálat honlapján található figyelmeztető előrejelzés szerint csütörtökön Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Fejér megyében a szél erőssége az óránkénti 90 kilométeres sebességet is meghaladhatja. Így ezekre a területekre narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki a szolgálat. A többi megyére - Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád megye kivételével - citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, vagyis csütörtökön az ország jelentős részén lehet 70 kilométeresnél erősebb szélre számítani. A jelenlegi előrejelzések szerint csütörtökön az esti órákban már jelentősen mérséklődik a szél - olvasható a meteorológiai szolgálat honlapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.