Közélet

Az LMP szerint sürgős gazdaságpolitikai fordulatra volna szükség

Az LMP szerint sürgős gazdaságpolitikai fordulatra volna szükség

2012. május 20., vasárnap
Az LMP szerint sürgős gazdaságpolitikai fordulatra volna szükség

Az LMP szerint sürgős gazdaságpolitikai fordulatra volna szükség, ezt indokolja az is, hogy márciusban az infláció miatt 5,2 százalékkal csökkentek a reálbérek.

Az ellenzéki párt az MTI-nek küldött vasárnapi közleményében a KSH adataira hivatkozva azt írta, hogy - a közmunkán kívül - az állások száma is csökkent, vagyis "a kormány kétéves kalandorpolitikája" a gazdaságban teljes csődöt mondott. A

Szél Bernadett

és

Scheiring Gábor

országgyűlési képviselők által jegyzett írásban kiemelték: meggyőződésük, hogy fel kell adni a bajok jelentős részéért felelős egykulcsos adót, és a felső középosztály "feltőkésítése" helyett a társadalmi szétszakadás megakadályozására kell koncentrálni. Arra is felhívták a figyelmet, hogy - mint fogalmaztak - a reálbér-visszaesés csökkenő foglalkoztatással párosul, "az éhbért sem fizető" a munkahelyek száma a versenyszférában kevesebb lett, miközben nő az infláció, recesszióban a gazdaság, újabb és újabb adók terhelik a csökkenő jövedelmet. Úgy látják, a reálbérek visszaesése, a stagnálás, a jövedelmi különbségek és a nyomor növekedése egyedül a kormány gazdaságpolitikai ámokfutásának tudható be. Mint írták, az LMP javaslata a helyzet javítására változatlan: válság idején a leszakadók védelme elsőrendű feladat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.