Sport

Albert-kiállításon járt a SZEOL-SZVSE U15 + FOTÓK

Albert-kiállításon járt a SZEOL-SZVSE U15 + FOTÓK

2012. május 18., péntek
Albert-kiállításon járt a SZEOL-SZVSE U15 + FOTÓK

A SZEOL SC–SZVSE U15-ös labdarúgói edzőjükkel meglátogatták az egyetlen magyar aranylabdás játékos, Albert Flórián életét és pályafutását bemutató kiállítást a szegedi Móra-múzeumban.

"Május 13-án, vasárnap délelőtt az U15-ös csapat lelkesebbjei kíváncsian várták a beléptetést. A belépést követő első impulzusok zöld-fehérek voltak, hiszen

Albert Flórián

neve összefonódott a Ferencváros labdarúgócsapatával. Érdekes volt látni a fotókon a régi sportfelszereléseket, a pályákat és a teltházas stadionokat, köztük a Népstadiont is. Igazi különlegességek voltak a családi relikviák, de az igazi csoda az Aranylabda volt, mely teljesen elbűvölt mindenkit. A számos trófea mellett egy 'aranycipő' is vonzotta a kíváncsi tekinteteket" - számol be a látogatásról az U15-ösök. A fiúk (

Varga Vincente, Gárgyán Dávid, Szántó Tamás, Pintér Norbert, Kofler Jonas, Fábián Gellért, Márta Martin, Lakos Bence

) számtalan kérdésükre kaptak választ edzőjüktől, a levetített focimeccs pedig olyan különleges hangulatot adott a kiállításon résztvevőknek, mint ha egy igazi stadionban élnék át a foci csodálatos pillanatait. "Élményekkel gazdagodva történt meg a látottak kiértékelése egy közeli cukrászdában, forró csoki, üdítő és tea mellett, majd mindenki hazatért családjához a jól megérdemelt vasárnapi pihenőre. Ez a rövid kis kulturális program szorosan kötődött a labdarúgáshoz, mely ebben a formájában is igazolja, hogy a foci igazi csapatépítő, közösségformáló erő" - értékelte a látogatást a tréner. Az igazi sportélményt kínáló tárlat június 3-ig tekinthető meg a Móra Ferenc Múzeumban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.