Közélet

A közgyűléstől függ, lesz-e a Partfürdőn ásványvizes medence

A közgyűléstől függ, lesz-e a Partfürdőn ásványvizes medence

2012. május 2., szerda
A közgyűléstől függ, lesz-e a Partfürdőn ásványvizes medence

A Partfürdő-ügy egyik újabb lépcsőjére a jogi bizottság döntése nyomán léphettünk fel: a testület a közgyűlést kéri arra, hogy vállalva az összes jogi felelősséget, utasítsa a strandot működtető cég vezetését, kezdje meg a medencék termálvizének ásványvízzé történő minősítését.

Keresztúri Farkas Csaba

(Jobbik) a jogi bizottság szerdai ülésén azt javasolta, hogy az önkormányzat mint tulajdonos a közgyűlésen keresztül utasítsa a Partfürdő fenntartóját, kezdje meg a fürdő területén található termálkutak vize ásványvízzé minősítésének eljárását, hiszen a polgármesteri kabinet sajtófőnöke a medencék működtetésének

lehetséges megoldásaként nyilatkozta

, hogy álláspontjuk szerint még az idén megnyithatnak a Partfürdő medencéi, amint azok vizét ásványvízzé minősítik. „A fürdő szakmai stábjának azonban az az álláspontja, hogy ettől a minősítéstől még nem nyithatnak meg a medencék. A közgyűlésnek azonban van módja utasítani a Partfürdőt működtető városi cég ügyvezetőjét a folyamat megindítására. Terjessze ezt elő a polgármester, s így vállalja a jogi felelősséget is. Ha ezt megteszi, én megszavazom, és szerintem a képviselőtársaim is, annak ellenére, hogy Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. vezetője,

Sódar István

a szakmai stáb véleményére is támaszkodva nem ért egyet ezzel a lehetőséggel” – mondta el portálunknak a politikus. Hozzáfűzte, hogy a sportuszoda fejlesztésére épp most adtak be pályázatot a társasági adókedvezmények keretén belül, ahol akár már idén nyáron elkezdődhetnek a munkálatok. Felmerül tehát, hogy ez esetben a sportuszoda és a Partfürdő is zárva tarthat. A testület egyébként elfogadta Keresztúri javaslatát. Csütörtökön a közgyűlés dönthet. Az ülésről szokásunkhoz híven élő közvetítésben számolunk majd be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.