Közélet

A heves zivatarok miatt országszerte riasztást adtak ki

A heves zivatarok miatt országszerte riasztást adtak ki

2012. május 23., szerda
A heves zivatarok miatt országszerte riasztást adtak ki

A délutántól várható viharos széllel és jégesővel kísért heves zivatarok miatt országszerte elsőfokú, azaz citromsárga riasztást adott ki szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Üveges Zoltán

, az OMSZ meteorológusa elmondta: a délutáni óráktól kezdetben az északi és északkeleti megyékben várható eső, amely folyamatosan terjed majd délnyugat felé, majd országszerte számítani lehet felhőszakadásra, zivatarra. A csapadékot viharos szél (90 kilométer/óra) és jégeső is kísérheti. Ezeken a területeken rövid idő alatt lokálisan, kis körzetekben 25-30 millimétert meghaladó csapadékmennyiség hullhat. Szerda éjszakára az előrejelzés szerint megszűnik a csapadék, csütörtök délelőtt azonban ismét egyre többfelé várható zivatar, majd délután főként a nyugati és déli tájakon lehet csapadékra számítani. Az OMSZ honlapja szerint csütörtökön hat megye - Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - kivételével érvényben marad a citromsárga riasztás az intenzív záporok miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.