Közélet

Jön a hidegfront – akár 10 fokkal is eshet a hőmérséklet

Jön a hidegfront – akár 10 fokkal is eshet a hőmérséklet

2012. május 4., péntek
Jön a hidegfront – akár 10 fokkal is eshet a hőmérséklet

A hétvégén kezdetben napos időre lehet számítani, bár néhol előfordulhat zápor, zivatar, majd vasárnap délután megérkezik a hidegfront - közölte Reisz András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa kedden az MTI-vel.

Pénteken délnyugat felől napközben fokozatosan felszakadozik a felhőzet, a délutáni óráktól már csak keleten várható zápor, zivatar, illetve ezeken a területeken felhőszakadás, jégeső is kialakulhat. A hőmérséklet kora délután 22 és 27, késő este 14 és 19 fok között várható.

Reisz András

elmondta: péntek délelőtt az Alpokalján, Szentgotthárd térségében esett eső, itt mindössze 13 Celsius-fok van. Szombaton és vasárnap délelőtt marad a 22 és 27 fok közötti hőmérséklet, majd vasárnap délután megérkezik a hidegfront, hatására hétfőig fokozatosan gyengül a nappali felmelegedés. Szombaton északkeleten, vasárnap pedig a nyugati, északnyugati térségekben lehet záporra számítani. Hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég, többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul. Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján található figyelmeztető előrejelzés szerint jelenleg Vas és Zala megyében van elsőfokú, citromsárga színű riasztást, mivel ezeken a területeken rövid idő alatt, a délutáni órákig akár több mint 20 milliméter csapadék is hullhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.