Gazdaság

A flottarendelések tartják életben az autópiacot

A flottarendelések tartják életben az autópiacot

2012. május 15., kedd
A flottarendelések tartják életben az autópiacot

A flottás rendelések tartják életben a piacot, a cégautók üzembe helyezésének száma 20 százalékkal nőtt az első négy hónapban az egy évvel korábbihoz képest, ezzel változatlanul a vállalati szegmens vásárlásai adják a magyarországi gépkocsi-értékesítés közel háromnegyedét - írta a Világgazdaság kedden.

A LeasePlan Hungária Zrt. elemzése szerint a növekvő újautó-eladáshoz hozzájárult az is, hogy az új törvényi szabályozás szerint az üzleti használat arányában visszaigényelhető a tartós bérleti díj áfája. Emiatt a kis- és közepes cégeknél is egyre gyakoribb ez a - korábban inkább nagyvállalatok által választott - gépjárműbeszerzési mód. A LeasePlan adatai szerint a kkv-szektorban az idén a tavalyinál 20 százalékkal több vállalkozás választotta az operatív lízing konstrukciót - írta a Világgazdaság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.