Közélet

A Fidesz elítéli a szélsőséges szoborgyalázásokat

A Fidesz elítéli a szélsőséges szoborgyalázásokat

2012. május 25., péntek
A Fidesz elítéli a szélsőséges szoborgyalázásokat

A Fidesz elítél mindenfajta politikai provokációt - közölte az MTI-vel a szoborgyalázásokkal kapcsolatban pénteken a párt szóvivője.

A Fidesz és a magyar kormány többször is világossá tette, hogy teljes mértékig elítél minden szélsőséges megnyilvánulást, elkötelezett az alaptörvény mellett, amely Magyarországon mindenkinek biztosítja a békés és biztonságos élet feltételeit - olvasható

Selmeczi Gabriella

közleményében. "Ugyanakkor elítélünk mindenfajta politikai provokációt is, hiszen nyilvánvaló, hogy a szélsőségek egymásból táplálkoznak és egymást erősítik" - fogalmaz a Fidesz szóvivője. Bár a közlemény nem utal arra, mely szoborgyalázásokat ítél el, a közelmúltban három ilyen eset történt. A Somogy megyei Kerekiben öntötte le vörös festékkel

Horthy Miklós

életnagyságú szobrát

Dániel Péter

ügyvéd, aki a szobor nyakába Tömeggyilkos, háborús bűnös feliratú táblát is akasztott. Néhány nappal később

Raoul Wallenberg

budapesti szobrára tettek ismeretlenek disznólábakat, péntekre virradóra pedig antiszemita feliratokat festettek a Duna-parti mártíremlékműre Budapesten.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.