Közélet

Zebrát létesítenek a Fő fasor balesetveszélyes szakaszán

Zebrát létesítenek a Fő fasor balesetveszélyes szakaszán

2012. április 26., csütörtök
Zebrát létesítenek a Fő fasor balesetveszélyes szakaszán

Várhatóan május végére biztonságos gyalogátkelőhelyet alakítanak ki a Fő fasoron, a Kalkuttai Boldog Teréz anya templom közelében. Több terv és kalkuláció is készült már, a rendelkezésre álló forrás nagyságától függ, hogy pontosan milyen átkelőt létesítenek.

Újszegeden egy kis üzletcentrum alakult ki a 2006-ban épült templom környékén, hiszen pékség, virágbolt és zöldséges is található ott, ám a 13-as választókerület ezen kis központját az igencsak nagy átmenő forgalmat lebonyolító Fő fasor szeli át.

Pocsai Blanka

önkormányzati képviselőtől megtudtuk, több baleset is történt már ott, ezért szeretnének biztonságos gyalogátkelőt kialakítani. „A bolt előtt kevés a parkoló, s hiába van az üzlet mögött egy nagyobb üres terület, akik sietnek, inkább az út szélén állnak le gépkocsijukkal. A bicikliseket és gyalogosokat pedig olykor későn veszik észre az autósok a parkoló járművek miatt. Elsősorban az idősek és a gyermekek biztonsága érdekében van szükség gyalogos átkelőre a templomhoz közel” – magyarázta. A fideszes politikustól megtudtuk, a környéken élők közül többen úgy gondolták, elegendő a csíkokat felfesteni az aszfaltra, s már meg is oldódik a probléma. „Közlekedésbiztonsági szempontból fontos volt, hogy megterveztessük a munkálatokat, hiszen a Fő fasor a választókörzet nagy átmenő forgalmat lebonyolító utcája” – közölte Pocsai Blanka.

A tervek már elkészültek, ezek tartalmazzák a különböző megoldásokat, illetve a kivitelezési költségeket. Az önkormányzati képviselő elmondta, attól függően, hogy jelzőlámpát telepítenek vagy egyéb forgalomlassító megoldást választanak, fél és kétmillió forint között mozognak a kalkulált költségek. El kell dönteni azt is, hogy a fölfestett zebra mellett melyik megoldás nyújt nagyobb biztonságot a gyalogosoknak. A pénzügyi bizottság a múlt héten meghozta a döntését a választókerületi alapokkal kapcsolatban, illetve a költségvetésen belül most fogadják el az olyan címkézett alapokat, mint például a játszótér-felújítási vagy útalap. „Erre már nagyon várnak a képviselők, hiszen a választókerületekre vonatkozó elképzelések egyeztetése után kezdődhetnek el csak a munkálatok városszerte” – fogalmazott. Ha lezárulnak az egyeztetések, és a közgyűlés is áldását adja a tervekre, akkor kezdődhet a kivitelezés. Mivel a tervek már elkészültek, Pocsai Blanka úgy kalkulál, hogy május végére már biztonságosan kelhetnek át a gyalogosok a Kalkuttai Boldog Teréz anya templom közelében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.