Közélet

Vona: Botkának a nemzeti vagyon eszköz a hatalomban maradásra + VIDEÓ

Vona: Botkának a nemzeti vagyon eszköz a hatalomban maradásra + VIDEÓ

2012. április 17., kedd
Vona: Botkának a nemzeti vagyon eszköz a hatalomban maradásra + VIDEÓ

Furcsa világ eljöveteléről beszélt Vona Gábor, a Jobbik elnöke, ha nem sikerül 2014-ig megoldást találni a magyar föld védelmére, Tóth Péter, a párt megyei elnöke pedig feljelentést tett a Botka László és az MSZP-s többség szegedi vízüggyel kapcsolatos 2006-os döntése miatt.

Keresztúri Farkas Csaba

, a párt szegedi önkormányzati képviselője és

Tóth Péter

, a Jobbik megyei és szegedi elnöke arról beszélt, hogy a Szegedi Vízmű Zrt.-ben 49 százalékkal tulajdonos francia cég, a Veolia Eau 2015-ig szóló szerződését 2006-ban

Botka László

előterjesztésének elfogadásával 9 évvel meghosszabbított a szocialista többségű közgyűlés. A képviselők úgy vélik, ezzel jelentős, mintegy 2,5 milliárdos kárt okozott Szegednek az előterjesztést elfogadó képviselők. Tóth Péter elmondása szerint a franciák csak két évig vállalták, hogy az osztalékukból megfizetik a hosszabbítás díját, ez évente 350 millió forint, a maradék hét évre vetítve jön ki a 2,5 milliárd. „A mai napon megküldtem a feljelentés szövegét a központi főügyészség számára, hogy folytassák le a vizsgálatot a polgármesterrel és az előterjesztését megszavazó képviselőkkel szemben. Az ügy pikantériája, hogy Botka László országgyűlési képviselőként tudhatott arról a törvénytervezetről, amit néhány nappal a szegedi vízüggyel kapcsolatos előterjesztés elfogadása után szavazott meg a parlament, ez pedig a jövőben megtiltotta az ilyen stratégiai ágazatokban történő szerződéshosszabbításokat, kinyilvánítva: ilyen szolgáltatásokat a törvény értelmében csak 100 százalékos önkormányzati tulajdonban lévő cégek láthatnak el. E törvény elfogadása előtt gyorsan meghosszabbították Szegeden a francia cég szerződését...” – így a képviselő.

Megvédik a földet, ha kell „furcsa világ” is eljöhet?

Vona Gábor, a Jobbik elnöke a szegedi példán keresztül országos jelenségről beszélt. Elmondása szerint Botka László lehet az új generáció egyik ismert arca az MSZP politikájában, de az elődök útját járja. Úgy fogalmazott: a nemzeti vagyon számára pusztán eszköz a hatalomban maradására, vagy annak megszerzésére, és úgy tűnik, hogy ebben a generációk változása politikai változást nem hoz. Szerinte a szocialistáktól ugyanazt lehet várni, mint eddig: az országnak és a nemzeti érdeknek az elárulását, akár helyi, akár országos szinten. Vona Gábor elmondta azt is, hogy az MSZP és a Fidesz közt nincs különbség. A Fidesz szavazóbázisában él egyfajta álomkép, hogy a pártjuk lezárja a rendszerváltást, de e helyett megkoronázza azt. „Az Orbán-kormány forradalomról beszél, új alaptörvényt hoz, nemzeti együttműködés rendszeréről beszél, eltakarja a valódi tartalmat. Igazi változás nem történik, a gazdasági szabadságharc például arról szól, hogyan egyezzen meg Orbán az IMF-fel” – fogalmazott a radikálisok elnöke, hozzátéve, hogy az MSZP a múlt, Fidesz a jelen, a Jobbik a jövő, hiszen az előbbi két párt egy hazug rendszerváltozásból, 1989-ből meríti politikai erőit. „2006-ban született egy új politikai generáció, amely több, mint a Jobbik, de politikai arculatát a pártban találta meg, és ez a generáció fogja átvenni a rendszerváltás befejezését.”

Földkérdésben felborulhatnak a játékszabályok

Vona Gábor arról is beszélt, hogy mikor név szerinti szavazást kért a Jobbik arról, hogy az alkotmány védje a magyar földet, a Fidesz és a KDNP nemmel szavazott, az MSZP, LMP részt sem vett a szavazáson. „2014-ben lejár a földmoratórium, ami azt jelenti, hogy külföldiek vásárolhatnak magyar földet. A kormány azt ígérte, hogy egy magyar földtörvénnyel védi majd meg a földjeinket. Nem történt eddig semmi, a földkérdésben nem ismerek tréfát, a Jobbik mindent meg fog tenni, hogy megvédje azt. Ha ez 2014-ig nem fog sikerülni, az én számomra fel fognak borulni a játékszabályok, ez azt jelenti, hogy eljön a polgári engedetlenség ideje. Üzenem ezt mindenkinek: akkor furcsa világ jön.” Azt az újságírói felvetést cáfolta Vona Gábor, hogy egy héttel Szegedi Csanád látogatását követően azért érkezett volna ő is Szegedre, hogy a párton belül folytasson kampányt pozíciója megerősítése miatt. Elmondása szerint két politikailag nem éppen korrekt médium kezdte el feszegetni azt a kérdés, hogy pártársa és közte ellentét lenne, de ez nem igaz, barátok és üzlettársak is. Komolytalan megosztási kísérletnek tartja a felvetést. Látogatásáról azt közölte, hogy ez már egy elhalasztott találkozás, ami arról szól, hogy sorra felkeresi a megyéket, ahol gárdistákkal és a párt megyei választmányával találkozik, egy belső beszélgetésen vitatják meg a közélet folyamát, értékelik, hol tart a Jobbik. „A ciklus feléhez érkeztünk, lassan élesbe fordul a helyzet, ilyenkor meg kell nézni, miként állnak a csapatok, hogyan vagyunk felkészülve a következő választási küzdelemre, hadjáratra” – fogalmazott. Nézze meg videónkat is! http://www.youtube.com/watch?v=r-uhM-pli48&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.