Sport

Vízilabda: Kiss Csaba kőkemény csatára számít szerdán

Vízilabda: Kiss Csaba kőkemény csatára számít szerdán

2012. április 24., kedd
Vízilabda: Kiss Csaba kőkemény csatára számít szerdán

Szerdán vívja az OB I 3. helyéért zajló párharc második ütközetét az A-Híd Szeged Beton VE férfi vízilabda-együttese. Az első meccsen Újszegeden magabiztosan nyertek Kiss Csabáék, így a Kőér utcában akár már éremosztóra is sor kerülhet.

Meglepően könnyen, ellentmondást nem tűrően

lépte le ellenfelét

a bronzmérkőzés első, szegedi csatájában a Szeged Beton vasárnap este. A nagyarányú Honvéd-vereséget betudhatnánk a csalódottságnak is, hiszen nyert helyzetből bukott el Vad Lajos legénysége a bajnoki elődöntőben a Vasassal szemben. Azonban hasonló, sőt nagyobb csalódottság lehet a szegedi pólósokban is, hiszen számukra nem csak a bajnoki finálé, hanem a Bajnokok Ligája legjobb négy csapat közé jutás is elment múlt hét szerdán a Mladost Zagrebbel szemben. Akárhogyan is, Vincze Balázs csapat ocsúdott hamarabb, s lépéselőnybe került a tavalyi bronzpárbaj kvázi újrajátszása során. "Több fronton harcoltunk ebben az idényben, sajnos a bajnoki döntő, akárcsak a Bajnokok Ligájában a négy közé jutás álom maradt csupán. Azok lettek volna a torta és azon a hab. Viszont úgy gondolom, a kötelező kategóriába tartozik, hogy ezt a bronzérmet megszerezzük. Nekünk ez fontos! Bármilyen versenyen is induljon el az ember, ha érmet lehet nyerni, az számít. Nekünk ez a bronzérem is számít, hiszen egész évben harcoltunk. Mindent összevetve, akár szerdán, akár vasárnap fejezzük is be e bronzcsatát, és meglesz, akkor ez az évünk már pozitív" - szögezte le

Kiss Csaba

, a csapat Európa-bajnok balkezese a motiváció kapcsán, majd visszatekintett a vasárnapi derbire. "A Honvéd nagyon kétarcú csapat. Tud nagyon felszabadultan és koncentráltan vízilabdázni, de bele tud menni olyan játékba is, amiből nagy arányú különbség jön ki az ellenfél javára. Reménykedtünk abban, hogy az első meccsen ezt az arcát fogja mutatni, s mi is fel tudjuk úgy venni velük a versenyt, hogy nem hagyjuk őket érvényesülni abban a látványos vízilabdában, amit annyira szeretnek játszani. Azon leszünk, hogy ebben az idényben már Szegeden ne kelljen vízilabdameccset játszanunk" - közölte a találkozón két gólt szerző pólós.

Ha a szerda este 19 órakor a budapesti Kőér utcai uszodában rendezendő második összecsapáson sikerül megismételni a bajnoki alapszakaszbeli bravúrt - emlékezhetünk, morálisan akkor sem volt a topon a Honvéd a kevéssel előtte épp a Betonnal szemben elbukott kupadöntő okán - akkor csütörtök reggel már a tavalyi év után ismét bajnoki bronzérmesként ébredhetnek

Vincze Balázs

tanítványai. S hogy mire számít a Honvéddal való fővárosi összecsapás során kiváló balkezesünk? "Szerdán szeretnénk nyerni és lezárni a bronzcsatát. Biztos hogy sokkal nehezebb meccs lesz, mint a hazai, nem csak azért, mert idegenben játszunk. Azt gondolom, a Honvéd olyan játékosokból áll, akiknek - anyagi nehézségek ide vagy oda - van önbecsülésük, és sokkal jobban összeszedik magukat, hajtani fognak, küzdeni, s bizony nem fogják majd olcsón adni azt a bronzérmet" - tekintett a szerdai parázs viadal elé Kiss Csaba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.