Sport

Vízilabda: jövőre lemarad a Beton a BL-ről?

Vízilabda: jövőre lemarad a Beton a BL-ről?

2012. április 20., péntek
Vízilabda: jövőre lemarad a Beton a BL-ről?

Ismét átszervezik a férfi vízilabda Bajnokok Ligáját. A következő szezontól a legjobb nyolc közé jutó csapatokra még egy újabb csoportkör vár. A legerősebb bajnokságokból pedig az eddigi három helyett mindössze két együttes szerepelhet a sorozatban - írja a Nemzeti Sport Online.

Mivel semmiféle konkrétum nem került napvilágra az egy hónapja beharangozott vízilabda-szuperbajnokságról,

a sportnapilap honlapja

abból indul ki, hogy a magyar csapatok ősztől is az Európai Úszószövetség (LEN) által szervezett kupában küzdenek.

Szakadáti László

LEN-igazgató közölte az nso.hu-val, a Bajnokok Ligáját ismét átszervezik, a tizenhat csapatos főtábla után a nyolc továbbjutóra még egy csoportkör vár két négyes csoportban (ez volt a 2010–2011-es idény rendszere is), ami viszont fontosabb – s nekünk, magyaroknak fájó –, hogy ősztől a legjobb nyolc ország csak két-két gárdát indíthat a BL-ben, és további kettőt az Európa-ligában, így a bronzérmesnek az El maradhat, az ötödik pedig kicsúszhat a nemzetközi kupaporondról. Ez azt jelenti, hogy a tavaly és idén Euroliga-, illetve átszervezés után Bajnokok Ligája-induló A-Híd Szeged Beton VE, mely vasárnap első meccsét vívja a bronzéremért a Honvéddal szemben az újszegedi sportuszodában, nem indulhat el a legrangosabb európai kupasorozatban, csak a LEN-kupa utódának tekinthető Európa-ligában. „Az elmúlt nyolc évben a nyolc nemzetből mindössze három indított rendszeresen három csapatot, volt, amelyik kettőt, de olyan ország is akadt, amely egyet nevezett" – mondta Szakadáti László az nso-nak. "Minden szövetségi elnököt meghívtunk május 26-ára Debrecenbe, megkértük őket, hogy addig beszéljenek a klubokkal, s ha kell és szükséges, azon igények alapján a 2013–2014-es szezonra átalakítjuk a kupákat" - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.