Közélet

Várhatóan hétfő este még nem lesz államfőjelölt

Várhatóan hétfő este még nem lesz államfőjelölt

2012. április 16., hétfő
Várhatóan hétfő este még nem lesz államfőjelölt

Várhatóan még nem születik döntés a Fidesz-KDNP-frakciószövetség hétfő esti ülésén az államfőjelölt személyéről, a tanácskozáson Lázár János várakozásai szerint a kormányfő személyi javaslata hangzik el.

A Fidesz frakcióvezetője a kormánypárti képviselőcsoportok hétfő délelőtti ülése utáni sajtótájékoztatón közölte, hétfő 20 órára hívta össze a frakciószövetség következő ülését, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök elmondja értékelését a köztársasági elnök lemondása után kialakult helyzetről és javaslatot tesz "a helyzet megoldására". Ez jelenteni fog menetrendet, lebonyolítási rendet és "nyilvánvalóan személyi kérdések is szóba fognak kerülni" - fogalmazott Lázár János, hozzátéve: ő azt várja, hogy a kormányfő tesz majd személyi javaslatot. Ugyanakkor érzékeltette, hogy hétfőn este a jelölt személyéről a frakció várhatóan nem dönt. Arra a kérdésre, hogy

Áder János

európai parlamenti képviselő elfogadta-e a felkérést, azt mondta: érdemes lenne tőle megkérdezni, és türelmet kért az esti frakció ülésig.

Lázár János

kérdésre reagálva azzal indokolta, hogy a hétfő esti frakcióülésre nem hívták meg Áder Jánost, hogy ha meghívnák, az azt jelentené, hogy Áder a jelölt. Azt nem tudom megmondani, hogy ő-e a jelölt, mert még nem történt meg jelölési a procedúra, és a kormányfőt nem hallgatta meg a frakció - mondta. Szavaiból az derült ki, a jelölt későbbi meghallgatására sor kerülhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.