Közélet

Újra városnéző kisvonat járja majd Szeged utcáit

Újra városnéző kisvonat járja majd Szeged utcáit

2012. április 16., hétfő
Újra városnéző kisvonat járja majd Szeged utcáit

Két év szünet után ismét városnéző járatok indulhatnak Szegeden. Egy működő vállalkozás új szolgáltatásaként uniós turisztikai pályázat keretében a kor legmodernebb városnéző kisvonatát állítja forgalomba Szeged Napján.

A Szeged étterem elől reggel kilenctől az esti órákig lehet majd igénybe venni a városnéző járatot, mely óránként indul, s mintegy 45 percen keresztül járja körbe a város turisztikai látványosságait. A belvárosból induló járat Alsóvárosra és Újszegedre is ellátogat, s egy informatikai fejlesztés keretében úgynevezett Tourist Guide-rendszer alapján működik majd az idegenvezetés, melynek segítségével több nyelven ismertetik majd az utasokkal Szeged látványosságait. A számítógép pedig műholdkapcsolat alapján határozza meg, hogy épp melyik nevezetesség szövegét kell leadnia a hangszórókból, fülhallgatókból, de természetesen igényelhető élő idegenvezetés is. „A vonat egy vadonatúj fejlesztés, egyenesen a klagenfurti székhelyű STF Funtrain nevű gyártótól szállítjuk a Tisza-partra” – mondta el portálunknak

Székely Róbert,

a járatot üzemeltető cég, az Eurozol 99 Kft. igazgatója. „A vonat 56 férőhelyes lesz, fedett, és üvegablakok behelyezésével téliesíthető is, akadálymentesített, babakocsi-tárolóval, zárható ajtóval, biztonsági övvel felszerelve. 25 kilométeres sebességgel halad majd a szerelvény, és a legkorszerűbb légfékrendszerrel van ellátva. Május közepén kezdődne a szezon, a Szeged étterem elől reggel kilenctől estig indulnának járatok óránként. A hivatalos menetrenden kívül tervezünk egyéb szolgáltatásokat is, mint például az esti városnézés, a gasztrovonat, illetve különjáratok indítását csoportok számára például a vadasparkba vagy a füvészkertbe. A tájékoztatási rendszerünk hat nyelven (magyar, angol, német, szerb, román, francia) GPS-alapú működéssel dolgozik majd, így véletlenül sem fordulhat elő, hogy az utasok rossz időben kapnának tájékoztatást a látnivalókról” – hangsúlyozta az igazgató, aki kiemelte, hogy egy uniós turisztikai pályázat segítségével indítják be a kisvonatot. Minden egyéb információt a járattal kapcsolatban az informacio@szegedikisvonat.hu e-mail címen kérhető.

(x)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.