Közélet

Újabb halasztás a Virág-perben + PANORÁMA

Újabb halasztás a Virág-perben + PANORÁMA

2012. április 2., hétfő
Újabb halasztás a Virág-perben + PANORÁMA

Május harmincadikán folytatódik a Szegedi Törvényszéken az önkormányzat és a Virág Cukrászda pere. A város szívében lévő cukrászda még 2010 januárjában zárt be, az üzemeltető kft. ellen felszámolás indult, míg az ingatlan a város tulajdonába került.

A felperes módosította a keresetét, az alperes pedig a szakértői véleményt tartotta hiányosnak az április másodikai tárgyalási napon. Az önkormányzat jogi képviselője,

Bene István

2010. szeptember 8-tól számítva a birtokba helyezés napjáig a használati díj mértékét a szakértői véleményben szereplő táblázathoz igazította. Késedelmi kamat megfizetésére is kötelezné az alperest. Az ügyvéd közölte, a mai napig nem tisztázott, hogy az épületben lévő ingóvagyon kinek a tulajdonát képezik. „Ismereteink szerint a következő felállás van: vannak eszközök, melyek az alperes tulajdonában vannak, vannak olyanok, amelyek a felszámolás alatt álló Virág Cukrászda Kft. tulajdonát képezték, de ez időközben eladásra kerültek. A legjelentősebb mennyiségű ingóság pedig feltehetően a beavatkozónak vagy a családjának tulajdonában van” – részletezte Bene István, aki másodrendű alperesként a beavatkozó

György Sándor

perbevonását kezdeményezte. Az ügyvéd kérte azt is, hogy bíróság kötelezze az alperest az állagsérelem nélkül elvihető ingóságok elvitelére.

Hiányosnak tartja a szakértői véleményt az alperes

Solymosi Áron

, az alperes jogi képviselője kifejtette, a szakértői vélemény közel fél év alatt készült el, ám kiegészítésre szorul. További határidőt kért a bíróságtól a szekértői véleménnyel kapcsolatos észrevételeik előterjesztésére. Az ügyvéd álláspontja szerint ellenőrizhetetlenek az abban szereplő összegszerűség. Hozzátette, mag a szakértői vélemény is azzal kezdődik, hogy az abban szereplő adatok pontosságáért nem tud felelősséget vállalni. „Egyáltalán nem derül ki, hogy a benne lévő ingóságok milyen hatást gyakorolnak az ingatlanok értékére” – jegyezte meg. Nem derült ki az sem többek között, hogy a bérleti díjakra vonatkozó információk honnan származtak. Solymosi Áron a szakértői vélemény kiegészítését, illetve személyes meghallgatását kérte.

Gaálné Jobbágy Ildikó

bíró a keresetmódosításra tekintettel halasztást jelentett be, a per május 30-án folytatódik a másodrendű alperes bevonása mellett a Szegedi Törvényszéken.

2010 óta van lakat a Nagy Virágon

Szegedről országszerte sokaknak az eszébe juthat a Virág Cukrászda, ami több mint két évvel ezelőtt zárt be, s azóta is tart a jogi huzavona. Mint ismeretes, az üzemeltető cég, a Virág Cukrászda Kft. ellen felszámolás indult egy ügyvédi mulasztás miatt még 2009-ben, végül 2010 év elején zárt be a cukrászda. Az önkormányzat 2010. márciusában döntött arról, hogy él elővásárlási jogával, ám egy pénzintézet a felszámoló és a város szerződését megtámadta, mivel maga akarta megvásárolni az ingatlant. Végül a Fővárosi Ítélőtábla döntött, az önkormányzat a felszámolóval érvényes szerződést kötött. A város a kiürítés és birtokba adás érdekében pert indított, melyben a korábbi tulajdonos azt állítja, jelentős összegű ingóságokat épített be, s beruházásokat végzett, ezek ellenértékét szeretné megkapni. Idén márciusban bemehettünk az épületbe,

így képeinken jól látható

, milyen állapotban is van a Virág Cukrászda, igaz múlt hét péntek délután pakoltak a Nagy Virágban, többek között hűtőpultokat vittek el.


Klauzál tér - Virág cukrászda

,

Szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.