Kultúra

Tündérek a Millenniumi Kávéházban? + FOTÓK

Tündérek a Millenniumi Kávéházban? + FOTÓK

2012. április 17., kedd
Tündérek a Millenniumi Kávéházban? + FOTÓK

Sárkány égi tavon címmel nyílt meg hétfő késő délután Széman Richárd budapesti fotográfus kiállítása, aki szokatlan módon utcai színházasokat, bábszínházasokat, performereket fényképezve és régi fotográfiák felhasználásával áll a témához.

A fotósnál a régi, analóg technika keveredik a digitálissal. Régi, múlt század eleji nagyméretű, használt üveg vagy celluloid negatívokat szkennel be. Ezeket aztán digitálisan átszínezi (vagy nem), miközben megtartja az alapanyag textúráját, sérüléseit, képmaradványait – ezt használja a készülő új kép hordozójaként.

Széman

szereti a csepűrágókat, az utcaszínházasokat, a pillanatnak élő, furcsa különcöket, a kultúra peremén élő zseniket, akik egy jobb korban királyok kegyeltjei lennének. Egy igazi tündérvilágba csöppenhet, aki megtekinti a műveket, akár az égi tavon suhanó sárkány közelébe. A tárlatot

Balog József

kulturális író-szervező nyitotta meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.