Kultúra

Tojáskocogtató viadal Deszken + FOTÓK

Tojáskocogtató viadal Deszken + FOTÓK

2012. április 10., kedd
Tojáskocogtató viadal Deszken + FOTÓK

Egy régi népi játékot, a tojáskocogtató bajnokságot elevenítik fel a deszki szerb templom udvarában április 15-én déltől.

A deszki Bánát Egyesület tagjai a tojáskocogtatás régi húsvéti hagyományát tartják életben, amelyet korábban csak szűk családi körben folytattak a Deszken élő szerbek. A játék során a festett tojásokat marékba szorítva, keskenyebb végüknél összekocogtatva kell az ellenfél tojását eltörni. A játék addig tart, amíg végül csak egyetlen ép tojás marad. Több szabály is van emellett, az ellenfél tojása összetörhető pénzérmével és rágurítással is. A deszki szerb templom udvarán, április 15-én 12 órától tartott versenyre bárki jelentkezhet, viszont minden játékosnak hoznia kell magával 3 főtt festett tyúktojást, amelyet a helyszínen, a játék előtt a pap megszentel. Érdemes pingálni, hisz a legszebb festett tojás gazdája díjat is kap. A bajnokság közben birkasütéssel, valamint szerb ételek kóstolójával várják az üres gyomrokat, valamint büfé is üzemel majd. Nevezni a helyszínen, délután fél 1-ig lehet. A részletekért tekintse meg

a rendezvény plakátját!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.