Közélet

Színesedik a baloldal, párttá alakult a 4K! Mozgalom

Színesedik a baloldal, párttá alakult a 4K! Mozgalom

2012. április 28., szombat
Színesedik a baloldal, párttá alakult a 4K! Mozgalom

Párttá alakult a 4K! - Negyedik Köztársaság Mozgalom - erről a szervezet szombati kongresszusa döntött. A 4K! elnökének Istvánffy András nyelvészt választották.

A 4K! egy patrióta, baloldali, karakterében európai szociáldemokrata értékeket való párt kíván lenni - mondta megválasztását követően

Istvánffy András

az MTI-nek. A 4K! elnöke szerint "köztársasági forradalomra" van szükség, amely törvényes eszközökkel állítja vissza a köztársaságot Magyarországon. A párt elnöke hangsúlyozta, nem a harmadik köztársaság visszaállítása a cél. Mint mondta: egy a jelenleginél szélesebb társadalmi legitimitással rendelkező alkotmányra van szükség. A 4K! egy olyan baloldali párt kíván lenni, amelynek célja egy piaci alapon működő szolidáris társadalom létrehozása. Az új pártot elsősorban a Magyarország iránti hűség mozgatja - fogalmazott Istvánffy András. A pártelnök szerint az ellenzéknek együtt kell működnie az új választási rendszer kényszere miatt. Az új párt világnézetéhez az LMP és civil mozgalmak állnak a legközelebb. A baloldali parlamenti pártokkal szemben bizalmatlanok, a Jobbikkal pedig nem kívánnak együttműködni - tette hozzá. A pártelnök a legfőbb gondnak a szürke- és a feketefoglalkoztatást nevezte. Álláspontja szerint ez kiszolgáltatottá teszi a dolgozókat és megfosztja őket a valós munkavégzés után járó nyugdíjtól is. Mint elmondta: a jelenlegi gazdasági rendszer a vállalkozásokat is sújtja. A 4K! szombaton alakult meg, és a kongresszus résztvevői az elnök mellett négy alelnököt is választottak. Az országos hálózatot már létrehozták, a bíróságon május első munkanapján jelentik be megalakulásukat. Istvánnfy András, a 4K! első elnöke 30 éves, az ELTE-n szerzett bölcsészdiplomát kommunikáció és magyar szakon. Korábban nyelvészként dolgozott a Magyar Tudományos Akadémián, később pedig kommunikációs területen is tevékenykedett civil szervezeteknél. 2007-ben egyik alapítója volt a 4K! mozgalomnak, amely azóta több tucat megmozdulást szervezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.