Közélet

Smink nélkül – új magazinnal jelentkezik a VTV Szeged + FOTÓK

Smink nélkül – új magazinnal jelentkezik a VTV Szeged + FOTÓK

2012. április 23., hétfő
Smink nélkül – új magazinnal jelentkezik a VTV Szeged + FOTÓK

Kedden este új magazinműsorral rukkol elő a VTV Szeged. A Smink nélkül hétköznapi élethelyzeteinkről szól, hiszen problémáink azonosak, csak sok esetben nem merünk őszintén beszélni ezekről. Ezen akar változtatni az új magazin.

„A műsor lényege, hogy merjük vállalni esendőségünket, gyengeségünket, s itt kendőzetlenül elmondhatjuk saját ballépéseinket. A problémáink azonosak, azonban sajnos sok dologról nem merünk őszintén beszélni” – magyarázta

Szűcs Ágnes

újságíró. A műsor ötletgazdája példaként elmondta, amikor felsír a gyerek, s nem tudja az édesanyja, hogy mi is a gond, akkor szalad a rokonokhoz, szomszédhoz, ám ezt nem merik bevallani. „Nem valljuk be, olykor még önmagunknak sem, hogy tanácstalanok vagyunk bizonyos helyzetekben. Mindenkinek hasonlóak a hétköznapi gondja, akár beismeri, akár nem” – jegyezte meg. Az emberek nem beszélnek meg bizonyos problémákat, helyzeteket, legyen szó a gyerekszületésről, a válásról, az együttélésről, a nagymamaságról, holott ezek mind olyan témakörök, melyek mindannyiunkat érintenek. „Jónak tartottuk az ötletet, hiszen hiánypótló kezdeményezésről van szó. A házasságról, családi problémákról, gyereknevelésről vagy éppen az időskori szórakozásról kevés szó esik a televízióban” – mondta el

Kisistók Tímea

felelős szerkesztő, hogy miért is karolták fel Szűcs Ágnes ötletét.

Az április 24-i Smink nélkül című műsorból kiderül például az is, hogy mit gondolnak az óvodások az első szerelemről, s az egyetemistáknak fontos-e a házasság. Őszintén beszélnek életükről olyanok, akik többször elváltak, de bemutat a magazin olyan házaspárt is, akik több évtizede élnek együtt. Szűcs Ágnes hangsúlyozta, fontos szempont, hogy a magazin vendégei hétköznapi emberek legyenek, vagyis nem szakértőket fognak megkérdezni egy-egy téma kapcsán. Hozzátette, mivel neki sok mindent elárulnak ismerősei, számos problémát és élethelyzetet látott már, ezért pontosan tudja, mindenkit ugyanazok a dolgok foglalkoztatnak. A műsor révén így a nézők rájöhetnek arra, hogy nincsenek egyedül, mert Szűcs Ágnes tapasztalatai szerint a megértés hiányzik a legtöbb ember hétköznapjaiból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.