Sport

Röplabda: sikerek és balsikerek

Röplabda: sikerek és balsikerek

2012. április 18., szerda
Röplabda: sikerek és balsikerek

Három bajnoki és egy MEFOB mérkőzést játszott a közelmúltban az EHÖK SE-Realio NB II-es női röplabdacsapata. Győzelem és vereségek a bajnokságban, diadal a MEFOB-on és a Medikus Kupán.

Győzelem az Eger ellen, drámai vereség Tiszavasváriban

A VIKSZ-AGRIA Eger RC ellen nagyon magabiztosan, alig egy órányi, könnyed játékkal 3-0 arányban nyerte meg a Szeged az NB 2 17. fordulóját. Főként erős és taktikus nyitásaival, koncentrált és fegyelmezett védekező játékával, ill. dinamikus támadó játékával sikerült két vállra fektetnie ellenfelét a hazaiaknak. Az egriek rendkívül fiatal játékosokból álló csapata félszegen, gyámoltalanul játszott, csak a második szett elején tudták megmutatni saját játékukat. A Realio csapata végig uralta, irányította a mérkőzést. Következő alkalommal a Tiszavasvári otthonában óriási, két és fél órás csatában, 0-2-ről 2-2-re fordított az EHÖK csapata, ám végül a rendkívül kiélezett harcban 3-2-re (23, 17, ―26, ―21, 12) elveszítette a mérkőzést. Erre a meccsre mindössze hat játékossal (csere nélkül) utazott a csapat, hiszen az NB II-es bajnoki fordulóval egy időpontban rendezték a Medikus Kupát is, ahol

Bíró Adél

és

Gyimesi Nóra

vezérletével diadalmaskodott az SZTE.

Győzelem a MEFOB-on

Az EHÖK SE tagjai (Bíró Adél,

Csintalan Réka

, Gyimesi Nóra,

Morvai Anna, Páder Zsófia, Szórád Elvíra

) alkotják a MEFOB-on szereplő egyetemi team magját is. Az első mérkőzésen a veszprémi Pannon Egyetem csapatát győzte le 3-0 arányban. A következő hetekben kerül sor a visszavágóra, ezt követően pedig már elődöntősként a Budapesti Corvinus Egyetem ellen mérkőzhetnek a szegedi egyetemisták. Szép eredmény lenne a csapattól az országos döntőn való részvétel, hiszen évek óta nem szerepeltek az SZTE-s lányok a végső megmérettetésen, mely június 3-5. között kerül megrendezésre. Ezt követően, szintén júniusban kerül sor a strandröplabda MEFOB-ra, melyen a csapatból több páros is képviselteti magát.

Az éllovassal nem bírtak

Utolsó előtti hazai bajnoki mérkőzésén a jelenleg ötödik helyen álló Szeged a listavezető NRK-t fogadta a Napos úti csarnokban. A pontszerzés nem, de a szettrablás és a tisztes helytállás sikerült a ranglista élén álló Nyíregyháza ellen. A szegedi csapatról ismert, hogy egyetemi tevékenységük és a sérülések miatt viszonylag kis létszámmal tud edzeni a gárda, nagyon rövid a kispad.

Csíkos Gábor

edző a mérkőzés előtti eligazításon felszabadult, vidám, mégis fegyelmezett játékot, koncentrációt kért játékosaitól. Az első szettet az NRK kezdte, közepesen erős nyitásokkal, jól záró blokkal 4-0-ra elhúzott. Nem adta azonban könnyen az EHÖK SE, szépen zárkózott, így fej-fej mellett haladtak a csapatok. A végjátékban, 21-21-nél jött három szegedi "villámhiba", majd egy taktikus nyíregyházi támadás, így a vendégek söpörték be az első szettgyőzelmet. A második szettben szinte végig az NRK-nak állt a zászló, néhány pontos előnyét a szett elejétől tartotta, amikor is Csintalan került nyitó pozícióba. Taktikus szerváinak, ill. a nyírségiek pontatlanságainak köszönhetően előbb egyenlíteni (22-22), majd fordítani tudott a Realio csapata, s ezzel megszerezte az NRK elleni első szettgyőzelmét a szezonban. A harmadik játékrészben "felébredtek" a vendégek, lebegtetett nyitásaikkal térdre kényszerítették ellenfelüket. Szétesett a Szeged védekező játéka, a fél-megoldások, a befejezetlen támadások rendre nyíregyházi pontot eredményeztek. A játszmát magabiztosan hozta az NRK. A negyedik játszmára sem javult fel jelentősen a Realio csapatának játéka, jól zárt a nyírségi blokk,

Erdősné

is belelendült a támadásokba, irányítójuk,

Erdős Zsófia

"ledobott" labdái ellen pedig nem találta az ellenszert a házigazda. Néhány taktikai hibát vétett ugyan a vendégcsapat, de ezeket nem tudta elég hatékonyan kihasználni a Szeged. Kétszettnyi kiegyensúlyozott, felszabadult játékot láthatott a szerény létszámú publikum, azonban a harmadik és negyedik szettben győzött a papírforma. Az EHÖK SE-REALIO csapata utolsó hazai bajnoki mérkőzését április 29-én, a Napos úti Általános Iskola tornatermében, 16 órai kezdettel rendezik. A csapat vár minden röplabdabarátot a találkozóra, nagy szükségük lesz a biztatásra a szegedi röpis lányoknak!

Női röplabda NB II Keleti csoport 17. forduló:

EHÖK SE-Realio – VIKSZ AGRIA Eger RC 3-0 (-13, -15, -13)

Szeged:

Páder, Bíró, Csintalan, Morvai, Gyimesi, Fürdök.

Csere:

Szórád, Fodor.

Edző:

Csíkos Gábor.

Női röplabda NB II Keleti csoport 18. forduló:

TSE – EHÖK SE-Realio 3-2 (23, 17, -26, -21, 12)

Szeged:

Páder, Csintalan, Fürdök, Morvai, Gyimesi, Szórád.

Edző:

Csíkos Gábor.

Női röplabda NB II Keleti csoport 19. forduló:

EHÖK SE-Realio – NRK 1-3 (-21, 23, -11, -13)

Szeged:

Páder, Bíró, Csintalan, Morvai, Gyimesi, Fürdök.

Csere:

Szórád, Fodor.

Edző:

Csíkos Gábor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.