Gazdaság

Rendben lezárult az ÁSZ-ellenőrzés Hódmezővásárhelyen

Rendben lezárult az ÁSZ-ellenőrzés Hódmezővásárhelyen

2012. április 18., szerda
Rendben lezárult az ÁSZ-ellenőrzés Hódmezővásárhelyen

Elfogadta a hódmezővásárhelyi önkormányzat intézkedési tervét az Állami Számvevőszék (ÁSZ), ezzel rendben lezárult a város gazdasági helyzetét átvilágító, tavaly év végén publikált ellenőrzés - tájékoztatta Göbl Vilmos, a városháza sajtóreferense az MTI-t.

A sajtóreferens elmondta, az ÁSZ a megyei jogú városok pénzügyi egyensúlyi helyzetét áttekintő ellenőrzéssorozat keretében vizsgálta a hódmezővásárhelyi önkormányzat működését is. A 2011 decemberében publikált jelentésben az ÁSZ a város pénzügyi helyzetének javítására és hosszú távú fenntarthatóságára irányuló operatív terv készítését, valamint a közgyűlés folyamatos, az intézkedések megvalósulására, továbbá a város és az önkormányzati intézmények aktuális pénzügyi helyzetére kiterjedő tájékoztatását javasolta a polgármesternek és a főjegyzőnek. Az önkormányzat a javaslatok alapján elkészített intézkedési tervet megküldte az ÁSZ-nak, amely azt elfogadta.

Domokos László

, az ÁSZ elnöke válaszlevelében kifejtette: a bemutatott intézkedési terv összhangban van megállapításaikkal és javaslataikkal, az intézkedési terv, valamint annak kiegészítése a jelentésben foglalt - a polgármesternek és a főjegyzőnek megfogalmazott - javaslatok mindegyikére, határidő és felelős személy megjelölésével rendelkezést tartalmaz. Az elnök kitért arra is, hogy az ÁSZ az intézkedési tervben foglaltak teljesítését a későbbiekben utóellenőrzés keretében ellenőrzi.

Göbl Vilmos

hangsúlyozta, az intézkedési terv elfogadásával rendben lezárult a hódmezővásárhelyi önkormányzat gazdasági helyzetét, működését vizsgáló számvevőszéki ellenőrzés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.