Közélet

Rászoruló gyerekek kaptak ebédet a Pick étteremben + FOTÓK

Rászoruló gyerekek kaptak ebédet a Pick étteremben + FOTÓK

2012. április 12., csütörtök
Rászoruló gyerekek kaptak ebédet a Pick étteremben + FOTÓK

Hátrányos helyzetű gyerekeket látott vendégül a Pick Söröző és Étteremben egy közhasznú alapítvány. A kicsiknek és szüleiknek a rántott szelet és krumplipüré mellé tejberizs és üdítő is jutott, ebéd előtt pedig minden bátor vállalkozó arcát kipingálták.

Az

Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Alapítvány

megálmodója és létrehozója

Róvó Richárd

portálunknak elmondta, hogy ezzel az akcióval mutatkoznak be először a közvélemény előtt, s szeretnék, ha a jövőben minél szélesebb körben hozzájárulhatnának a rászoruló ifjak étkeztetéséhez. A civil szervezet már megkötötte első együttműködését a József Attila Általános Iskola és Szakiskolával. Az intézmény tíz gyermekének étkezését ők biztosítják áprilistól kezdve. A gyermekétkeztetési közhasznú alapítvány célul tűzte ki, hogy először is felmérje az igényeket, ezért kéri, hogy jelentkezzenek minél többen, vegyék fel a szervezettel a kapcsolatot. Az alapítvány ezután szeretne eljutni a lehető legtöbb éhes szájhoz. Ezt hosszú távon úgy képzelik el, hogy üzemi étkeztetés formájában egy kifőzdét működtetnének, cégekkel és vállalatokkal vennék fel a kapcsolatot, hogy tőlük rendeljék meg az ebédlőjükbe, alkalmazottaiknak az ételt, az alapítvány pedig a befolyt profitból ebédeltetné meg a rászoruló gyerekeket. „Jelen pillanatban ott tartunk, hogy az alapítvány fenntartási költsége nem kerül pénzbe, ezt a szervezet tagjai magukra vállalták, már több lehetséges támogatóval állunk kapcsolatba, de várjuk továbbiak jelentkezését is. A mostani rendezvényünk megszervezésében a gyermekjóléti szolgálat segített, sokat köszönhetünk Virág Józsefnek. Az étkeztetést a Pick Söröző és Étterem, a Mercator Kft., a FNX Diszkont és Csomor Magdolna szponzorálta” – mondta el portálunknak Róvó Richard. A jótékonysági rendezvényt támogató Pick Söröző és Étterem vezetője,

Popovits Richárd

szerint fontos, hogy mindenki lehetőségeihez mérten támogassa a rászorulókat, ezért vett részt vendéglőjével ebben az akcióban, s a jövőt tekintve sem zárkózik el az adományozástól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.