Közélet

Partfürdő-ügy: a Polgármesteri Hivatal torzítja a tényeket

Partfürdő-ügy: a Polgármesteri Hivatal torzítja a tényeket

2012. április 27., péntek
Partfürdő-ügy: a Polgármesteri Hivatal torzítja a tényeket

A csütörtökön napvilágra került Partfürdő-botrányra reagált sajtóközleményében Barta Sándor, a Jobbik Szegedi Szervezetének alelnöke.

A közleményt alább változtatás nélkül közöljük. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság 2012. április 12. napján megtartott 11. sz. soros (nyílt) ülésén tárgyalta a Partfürdő üzemeltetésével kapcsolatos problémákat („Tájékoztatás a Partfürdő medencéinek üzemeltetési körülményeiről” tárgyú előterjesztés keretében). A Bizottság 1.) a fellelhető műszaki adatok összegyűjtését kérte 2.) vizsgálatot kért a szennyvíz elvezetés megoldására 3.) vizsgálatot és javaslatot kért a fürdőmedencék üzemeltetésének lehetőségeire 4.) a jelenlegi körülmények között a lehetséges maximális szolgáltatás biztosítását kérte 5.) tudomásul vette a Városüzemeltetési Iroda és a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. tájékoztatását (A határozat szövege mellékelve elolvasható) Álságos és megtévesztő „Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Kabinetjének sajtóközleménye, amelyben többek között azt állítja, hogy „Az önkormányzat városüzemeltetési bizottsága utasította az igazgatót, hogy indítsa el a Partfürdőn található termálkutak vízének rövid, ásványvízzé minősítési eljárását, hogy a medencék a nyári szezonban továbbra is használhatóak legyenek vízforgató berendezések nélkül”. A Polgármesteri Hivatal ismételten igyekszik eltorzítani a tényeket, azt sugallva, hogy van egy egyszerű és gyors megoldás a medencék üzemeltetésére, de - amint arról a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság is részletes tájékoztatást kapott – szabályos üzemeltetésre sajnos nincs gyors megoldás. Az ásványvízzé minősítés önmagában ugyanis nem ad felmentést a vízforgató berendezés alól. A Partfürdő tájékoztatása „ ... a gyógyvizes medencében nem gyógyvíz volt. A Dóra-kút (amiből elvileg, és a máig is látható kiírás szerint a víz származik) nincs is rákötve a medencére.” felveti a kérdést, eddig hogyan folyt az üzemeltetés? Ha Polgármesteri Hivatal az eddig bevett gyakorlat alapján akarja folytattatni a medencék üzemeltetését, gyakorlatilag szabálytalan üzemeltetésre „utasítja” az üzemeltetőt. A Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság abban a szellemben hozott határozatot, hogy a lehető legalaposabban, leggyorsabban, de szabályosan oldjuk meg - az érintett felek együttműködésével - a ránk hagyományozott problémákat. A Jobbik Szegedi Szervezete szeretné elérni, hogy legyen ingyenes tiszai fürdőhely Szegeden, és az összes Tisza parti pihenőhely (Lapos, Fóka, Sárga, Partfürdő stb.) rendszeresen és szabályosan üzemeljen.

Közleménye végére a politikus az alábbi határozatot csatolta:

A Bizottság megtárgyalta a Városüzemeltetési Iroda vezetője 01/2350-8/2012. számú „Tájékoztatás a Partfürdő medencéinek üzemeltetési körülményeiről” tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozta: 1. A Bizottság felkéri a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatóját, valamint a Szegedi Vízmű Zrt. ügyvezető igazgatóját, hogy tekintsék át az irattári anyagaikat a Partfürdő műszaki berendezésivel kapcsolatosan és amennyiben azzal kapcsolatban bármilyen adatot találnak bocsássák azt a Szegedi Ifjúsági Nonprofit Kft., valamint a Városüzemeltetési Irodán keresztül a Bizottság rendelkezésére. Felelős: Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója, Szegedi Vízmű Zrt. ügyvezető igazgatója Határidő: azonnal 2. A Bizottság felkéri a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.-t, hogy a Szegedi Vízmű Zrt.-vel együttműködve vizsgálja meg a Partfürdő szennyvíz-elvezetésének műszaki megoldásait és finanszírozási forrásait. Felelős: Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója Határidő: azonnal 3. A Bizottság felkéri a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját, hogy a Városüzemeltetési Irodával együttműködve vizsgálja meg a Partfürdő fürdőmedencéi további üzemeltetésének műszaki és finanszírozási lehetőségeit és tegyen ezekre javaslatot, majd terjessze azt a bizottság elé. Felelős: Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója Határidő: azonnal 4. A Bizottság felkéri az Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját, hogy a jelenlegi körülmények között törekedjen arra, hogy a Partfürdő látogatói számára a lehetséges maximális szolgáltatást biztosítsa. Felelős: Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója Határidő: azonnal 5. A Bizottság a Partfürdő medencéinek üzemeltetési körülményeiről szóló (a Városüzemeltetési Iroda által és a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. által készített) aktuális tájékoztatásokat tudomásul veszi. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Városüzemeltetési Irodát, a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.-t, a Ligetfürdő Ingatlanfejlesztő és Fürdőüzemeltető Kft.-t, a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-t, a Szegedi Vízmű Zrt.-t valamint a Jegyzői Irodát jegyzőkönyvi kivonaton értesíti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.