Bulvár

Összesen 30 év fegyház a vadászpuskás támadóknak

Összesen 30 év fegyház a vadászpuskás támadóknak

2012. április 5., csütörtök
Összesen 30 év fegyház a vadászpuskás támadóknak

Jogerősen tizennégy, illetve tizenhat év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a két kecskeméti férfit, aki vadászpuskával sebesítette meg két haragosát.

A büntetett előéletű

Boros László

és

Csizmár Zoltán

, valamint a két sértett között egy gépkocsicseréhez kapcsolódó elszámolási vita miatt mérgesedett el a viszony. A vádlottak annyira tartottak a sértettek bosszújától, hogy egy Kecskemét melletti tanyára költöztek, abban a reményben, hogy a család nem találja meg őket. Az egyik sértett azonban felderítette a vádlottak hollétét, és 2009. szeptember 12-én ellátogatott hozzájuk. Veszekedni kezdtek, a szóváltás közben a sértett meg is ütötte Boros Lászlót, mire ő késsel megfenyegette a férfit, aki távozásakor megígérte, hogy este visszatér. A vádlottak elhatározták, hogy fegyvereket szereznek, este a tanyához csalják haragosaikat és lelövik őket. Hozzá is jutottak két vadászpuskához és a szükséges lőszerekhez, estére pedig - azzal az ígérettel, hogy rendezik az autó ügyét - megbeszéltek a találkozót haragosaikkal. A sértettek este nyolc körül érkeztek meg a házhoz, miután beléptek az udvarra, és 6-7 méterre megközelítették a vádlottakat, ők fölemelték az addig a fűben elrejtett vadászpuskákat. A fegyvereket meglátva a két férfi menekülőre fogta. Miközben egyikük megpróbálta beindítani autójukat, Boros László utolérte őt, és a letekert ablakon keresztül a puska tusával fejbe ütötte. Miután az autó a két sértettel elindult, a vádlottak lövéseket adtak le a kocsira. A lövedékek mindkét férfit súlyosan megsebesítették. A szakértői vélemény szerint az, hogy a sértettek életben maradtak, a véletlenen, nem a vádlottak szándékán múlott. A vádlottak elől menekülő sebesülteknek sikerült eljutniuk a kórház ügyeletére, ahol ellátták őket. A vádlottak a felelősségre vonás elől Ausztrián át Olaszországba szöktek, ám néhány nap múlva visszatértek, és Kecskemét mellett egy romos tanyán húzták meg magukat, végül a hatóságok november 10-én fogták el őket. A táblabíróság társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat. Boros Lászlót az ítélőtábla visszaesőként 14 év fegyházbüntetéssel sújtotta, kizárva őt a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből. Társa többszörös visszaesőként 16 év fegyházat kapott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.