Közélet

Nemzetközi gitárfesztivált rendeznek az SZTE-n

Nemzetközi gitárfesztivált rendeznek az SZTE-n

2012. április 11., szerda
Nemzetközi gitárfesztivált rendeznek az SZTE-n

A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kara (SZTE ZMK) ad otthont a XIII. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztiválnak. Április 12. és 15. között olyan külföldi művészek lépnek fel, mint Shih-yu Liu, a Sánchez-Milián testvérek, Florian Palier és Florian Larousse. A hazaiakat Podhorszky Gábor, Csáki András és Pusztai Antal képviseli, de határon túli fiatalok is gitárt ragadnak majd.

A Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivált idén április 12-15. között rendezik meg a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán (SZTE ZMK). Az immár tizenhárom éves rendezvényt

Pavlovits Dávid

gitárművész és zeneszerző hívta életre 1999-ben, azóta 6 kontinens több mint 30 országából szerepeltek művészek a fesztiválon. A zenei rendezvényen olyan világhírű művészek adnak esténként koncertet, mint a tajvani Shih-yu Liu, az ausztriai

Florian Palier

, a spanyol

Isabel

és

Celia Sánchez Millán

, a francia

Florian Larousse,

hazánkat pedig

Podhorszky Gábor

,

Csáki András

és

Pusztai Antal

képviseli majd. A délutáni programok között szerepel az Újvidéki Konzervatórium hallgatóinak, fiatal magyar gitáros zeneszerzőknek, a Székelyudvarhelyi Gitárverseny győzteseinek, valamint a 2011-es Országos Gitárverseny győzteseinek koncertje. A fesztiválra jegyek a helyszínen, azaz az SZTE ZMK épületében válthatók majd, ám aki 3 másik nézővel érkezik a rendezvényre, ingyenesen léphet be. A XIII. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál részletes programja a www.gitarfesztival.hu internetes oldalon érhető el, a mesterkurzusokra pedig az alábbi űrlap kitöltésével lehet jelentkezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.