Közélet

Nehezen találnak távmunkát az álláskeresők

Nehezen találnak távmunkát az álláskeresők

2012. április 18., szerda
Nehezen találnak távmunkát az álláskeresők

Az álláskeresők közül a legnehezebb helyzetben a távmunkára, illetve logisztikai beszerzési pozícióra pályázók vannak - derül ki a Jobinfo.hu állásportál első negyedévi elemzéséből, amely szerint a munkaerőpiac továbbra is fővárosközpontú, a legkevesebb nyitott pozíció Békés és Tolna megyében található.

Az állásportál szerint a munkakeresők közül a távmunkára, a beszerzési és logisztikai, valamint az adminisztrációs, asszisztensi pozíciókra pályázók elhelyezkedési esélyei a legrosszabbak, ugyanis e területeken van a legnagyobb arányú munkaerő-túlkínálat. A legkisebb versenyre a mérnökök és informatikusok mellett a gazdasági vagy pénzügyi pozíciót megpályázók számíthatnak, e szektorokban a legkiegyenlítettebb a keresleti és a kínálati oldal. Bár a legtöbb álláskereső a budapesti és Pest megyei pozíciókat keresi, mégsem ők vannak a legnehezebb helyzetben, hiszen a munkakínálat is erre a területre koncentrálódik. A Jobinfo.hu adatai szerint a kínált állások 43 százaléka a fővárosban és Pest megyében található, ezt követi mindössze 5 százalékkal Győr-Moson-Sopron megye, majd 4 százalékkal Hajdú-Bihar megye. A Békés és Tolna megyei álláskeresőknek a legrosszabbak a kilátásai, itt található a legkevesebb nyitott pozíció. A Jobinfo.hu elemzését a 2011, valamint a 2012 első negyedévében online feladott álláshirdetések, mintegy 30 ezer pozíció paraméterei alapján készítette, ám az adatok nem reprezentatívak a teljes hazai online álláskínálati piacra a közlemény szerint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.