Egyház

Mintegy 450 önkéntes a Karitász szolgálatában + FOTÓK

Mintegy 450 önkéntes a Karitász szolgálatában + FOTÓK

2012. április 23., hétfő
Mintegy 450 önkéntes a Karitász szolgálatában + FOTÓK

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász központja által április 21-én, a plébániai karitász csoportok vezetői számára szervezett éves találkozón a szolgálat aktuális kérdései és lehetőségei álltak a fókuszban.

A Katolikus Karitász Szeged-Csanádi Egyházmegyei Szervezete mint a Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezete a hívekre, mint elkötelezett önkéntesek szolgálatára építve valósítja meg küldetését. A Karitász felépítésében az egyházi struktúrát követi. Az önkéntesek egy-egy plébániához tartozó csoporton keresztül kapcsolódnak az Egyházmegyei Karitászhoz - tájékoztatott

Megyeri Márta

, a szervezet igazgatója. Az egyházmegye (Békés és Csongrád megye) területén a Karitász-szolgálatot 45 csoporton keresztül, mintegy 450 önkéntessel látják el. A tevékenységek különböző formában valósulnak meg egy-egy helyi közösség adottságai és szükségletei szerint. A csoportok szolgálata elsődlegesen a családok támogatására, gyermekek, idősek és betegek segítésére irányul. Az önkéntesek szolgálatuk során közvetlenül sokféle helyzettel találkozva újabb lehetőségekre, kihívásokra hívják fel a szervezet figyelmét, alakítják működését. Emellett az önkéntesek számára a helyi csoport-összejövetelen túl, évi 4-6 alkalommal úgynevezett régiós napokat szerveznek, ami segítő munkájukhoz nyújt lelki és szakmai támogatást - tudtuk meg a Karitász-igazgatótól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.