Egyetem

Megőrizte vezető szerepét a szegedi jogi kar vidéken

Megőrizte vezető szerepét a szegedi jogi kar vidéken

2012. április 26., csütörtök
Megőrizte vezető szerepét a szegedi jogi kar vidéken

Megőrizte vezető szerepét a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) jogi kara vidéken – közölte a felsőoktatási intézmény állam- és jogtudományi karának (SZTE ÁJTK) dékánhelyettese az MTI-vel.

Karsai Krisztina

elmondta: bár a 2012/2013-as tanévben az SZTE ÁJTK jogász szakon, első évfolyamon nem indíthat államilag támogatott képzést, a felvi.hu oldalon is olvasható jelentkezési adatok szerint mégis sokan választották a szegedi jogi kart. A száz államilag támogatott helyen osztozó ELTE és Pázmány Péter Katolikus Egyetem után az SZTE ÁJTK következik a rangsorban: összesen 486-an jelentkeztek az általa kínált nappali képzésre, közülük 160-an első helyen jelölték meg az intézményt. Ezzel a szegedi jogi kar maga mögé utasította a másik öt, jogászképzést folytató intézményt. A számokból jól látszik, hogy ezt az eredményt egyedül – az ELTE és a szegedi mellett - a harmadik történelminek nevezett jogi kar, a pécsi tudta csak megközelíteni – mondta a docens. Karsai Krisztina közölte: jelentős a hallgatói érdeklődés az osztott képzések iránt is. A nemzetközi tanulmányok szak a Budapesti Corvinus Egyetem és az ELTE mögött a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a harmadik a tizenhat képzőhely között. A politológia szak a kilenc képzési hely között a negyedik, csak a budapesti egyetemek értek el jobb eredményt. A munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási szak a miskolci egyetemet megelőzve továbbra is első az országban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.