Gazdaság

Még nincs gazdasági fordulat

Még nincs gazdasági fordulat

2012. április 28., szombat
Még nincs gazdasági fordulat

A frissített konvergenciaprogramban megcélzott 1,5-2,5 százalékos növekedés nem tűnik a valóságtól elrugaszkodottnak, de ha nem lesz gyors IMF-megállapodás, akkor ennél sokkal csúnyább számokat lehet majd látni - mondta Madár István a Portfolio.hu vezető elemzője a Magyar Hírlap szombati számában.

Az elmúlt másfél év kiigazítási csomagjain végighaladva az látszik, hogy egyre nehezebben képes a gazdaságpolitika tartós intézkedésekkel korrigálni a költségvetési pályát - hangsúlyozta

Madár István

. A legnagyobb bizonytalanság a tranzakciós adó növekedésre gyakorolt hatása körül van - figyelmeztetett az elemző. Ilyen adóra korábban nem volt példa, nem lehet tudni, miként viselkednek majd a gazdaság szereplői. A Portfolio.hu vezető elemzője szerint "összességében erősen adóemelésre orientálódott csomagot látunk, és Brüsszelnek nem kell nagyon szőrszálhasogatónak lennie, hogy további lépéseket kérjen".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.