Közélet

Már messziről is látható Szőregen a Rohonyi-kereszt + FOTÓK

Már messziről is látható Szőregen a Rohonyi-kereszt + FOTÓK

2012. április 23., hétfő
Már messziről is látható Szőregen a Rohonyi-kereszt + FOTÓK

Ebben az évben már másodjára fogtak neki helyi lakosok Szőregen a Rohonyi-dombon lévő öreg temető kitakarításához. A 12. századi kápolna romjának a környezetét a helyi képviselő segítségével szeretnének a szőregiek a közeljövőben felújítani.

Első próbálkozásuk pár héttel ezelőtt volt, de az akkor a hirtelen beállt hideg miatt elnapolták a munkát – egészen az elmúlt hétvégig. Az időjárás szombat reggel most sem kedvezett, esős időre ébredt a város, de reggel kilenc órakor a Szőregi Baráti Társaság tagjai, s a gazdák akik segítségüket ígérték mind ott voltak a szemerkélő eső ellenére vállukon bográccsal, amiben az ebédet készítették. A terület rendezésében

Zelena András

, a Városi Televízió Szeged ügyvezető igazgatója is aktívan részt vett,

Rózsavölgyi Józseffel

(Fidesz-KDNP), a körzet képviselőjével együtt. „A szándékunk az, hogy a megtisztított, rendezett, későbbiekben padokkal felszerelt domb egyfajta sétánnyá, pihenőparkká változzon. A terület legmagasabb pontján – ami egyébként a szegedi Dóm tornyaival van egy magasságban – található egy hatalmas vaskereszt, amit a harmincas években a halottak emlékére állítottak. Ez a felújítást követően a magasba nyújtózó szép látványával csalogatja majd az arra járókat” – mondta el munka közben portálunknak a képviselő. A takarítás előtt

Péter László

irodalomtörténész, Szeged város díszpolgára tartott rendkívüli történelemórát, s mesélt a hely múltjáról a résztvevőknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.