Közélet

Ma nevezi meg államfőjelöltjét Orbán Viktor

Ma nevezi meg államfőjelöltjét Orbán Viktor

2012. április 16., hétfő
Ma nevezi meg államfőjelöltjét Orbán Viktor

Ma este ismerteti az új államfő személyére vonatkozó javaslatát Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök a Fidesz-KDNP-frakciószövetséggel.

Orbán Viktor

pénteken folytatta le a jelöléshez szükséges konzultációt a Fidesz elnökségével. Az MTI információi szerint a testület egyöntetűen foglalt állást

Áder János

fideszes európai parlamenti képviselő államfővé jelölése mellett, aki előzőleg már igent mondott a felkérésre. Az elnökségi ülés után

Kövér László

házelnök szavaiból az derült ki, hogy van olyan jelölt az államfői posztra, aki vállalná a tisztséget. Nevet nem mondott a Fidesz választmányi elnöke, azt ugyanakkor közölte, őt hivatalosan nem kérték fel a posztra. A miniszterelnök ugyancsak pénteken, még a Fidesz elnökségének tanácskozása előtt az MR1-Kossuth Rádióban arra a kérdésre, hogy az államfőjelölt személyéről szóló döntés meglepetés lesz-e azokhoz a nevekhez képest, amelyek napok óta forognak a sajtóban, azt válaszolta: "ha egy fogadóirodán kellene most téteket megtennem, azt mondanám, semmilyen meglepetés sem lesz". A házbizottság ülésén az derült ki, hogy várhatóan az április 23-án kezdődő parlamenti héten választanak új köztársasági elnököt a képviselők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.