Gazdaság

LMP: nem oldódik meg a BKV finanszírozása

LMP: nem oldódik meg a BKV finanszírozása

2012. április 25., szerda
LMP: nem oldódik meg a BKV finanszírozása

Az LMP szerint a BKV új közszolgáltatási szerződése nem oldja meg a cég finanszírozási problémáit, mivel csak másfél évet említenek benne.

Somfai Ágnes

, az LMP fővárosi frakcióvezető-helyettese a szerdai közgyűlés előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, az új közszolgáltatási szerződést a Széll Kálmán Terv 2.0 ihlette, amit a képviselő szerint "Moszkva Terv 2.0-nak" is lehetne nevezni, mert a kormány bánásmódja Budapesttel a tervutasításos rendszerre emlékeztet. A finanszírozással kapcsolatban Somfai Ágnes úgy értékelte, az 1+1-es finanszírozási rendszer "kivérezteti" Budapestet, el kell dönteni, hogy szociális intézményeket, vagy állatkertet kell-e bezárni ahhoz, hogy a BKV-t meg lehessen menteni. Hozzátette: elfogadhatatlan, hogy a kormány ki akar vonulni a közösségi közlekedés finanszírozásából, és azt akarja elérni, hogy Budapest is tegye ezt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.