Sport

Labdarúgás: nagy csatában maradt alul az FK Üllésen + FOTÓK

Labdarúgás: nagy csatában maradt alul az FK Üllésen + FOTÓK

2012. április 8., vasárnap
Labdarúgás: nagy csatában maradt alul az FK Üllésen + FOTÓK

Hiába produkál gyengébb tavaszt az Üllés, hiába szárnyal, és hiába vezetett is idegenben az FK, végül a hazaiak örülhettek a három bajnoki pontnak a húsvéti megyekettes rangadón.

2
-
1
Üllés LC
-
FK 1899 Szeged
Megyei II. osztály 22. forduló

Tavaszhoz képest szokatlanul kellemetlen, hűvös és szeles időben vívtak ádáz csatát a csapatok. Az Üllés javítani szeretett volna, hiszen a legutóbbi két meccs nem igazán sikerült valami fényesen, az élbolytól pedig könnyen le lehet szakadni... Az FK-nak viszont épp azért kellenek a pontok, mert nagy lendületben, jó formában van a szurkolók csapata, egyre közelebb kerülnek a dobogós helyekhez. A rangadó meg is hozta a várható eredményt: kemény küzdelem, férfias összecsapások a labdáért, parázs hangulat. A játék egyik csapat részéről sem volt zökkenő mentes, a labdabirtoklás tekintetében a vendégek mérlege előkelőbb, a 90 perc alatt inkább az FK 1899 Szeged szervezte a játékot, az Üllés támadásainak zöme kontrára épült. De hiába szerezte meg a vezetést a vendégalakulat, a végig fegyelmezetten focizó hazai gárda kétszer is végzetes hibára késztette ellenfelét, ami egyáltalán nem volt benne a kék-feketék produkciójában. A vezetés bortokában pedig az utolsó 15-20 percet egy emberként védekezve, a saját térfelükön töltötték az üllésiek úgy, hogy a kitámadó Szeged ellen két életveszélyes kontratámadást is sikerült még bemutatniuk. Összességében ez a találkozó egy döntetlent érdemelt volna az égiektől, de a labdát idelent, a zöld gyepen kergetik a focisták...

Labdarúgó megyei II. osztály 22. forduló:

Üllés LC - FK 1899 Szeged 2-1 (1-1)

Üllés, 100 néző. Vezette: Bartucz Tamás.

Üllés:

Bazsó - Kormos, Gyuris Zs., Szabó B., Kiss N., Vér, Donciu, Babarczi (Hágelmann 70'), Tóth M., Nikolényi (Gábor 78'), Kohlrusz (Gyuris M. 86').

Edző:

Polgár Attila.

FK:

Brunczvik - Simon, Gonda, Turján, Meszes Cs. (Kálmán 68') - Szalai, Klippel, Nagy V., Holecska (Murányi 68') - Dóra, Stefkovics (Ács 46').

Edző:

Hüvös Gábor.

Gólszerző:

Vér (41'), Nikolényi (54'), ill. Dóra (35').

Sárga lap:

Kohlrusz (57'), Gyuris M. (89'), ill. Turján (25'), Meszes (38'). Polgár Attila:

"Nagyon jó mérkőzésen egy nagyon jó FK-t sikerült legyőznünk. Ez egy tipikusan ikszes meccs volt, ahol szerencsére mi szereztük a győztes gólt, bár ez könnyen lehetett volna fordítva is."

Hüvös Gábor:

"A legjobban az bánt, hogy a több tucatnyi szurkolónkat nem sikerült győzelemmel megajándékoznunk. Ha a három pontot nem is, de a döntetlent mindenképpen megérdemeltük volna. Szép sorozatunk szakadt most meg, de úgy gondolom, ez csak egy kisiklás, és jövő héttől visszatérünk az eltervezett útra."

Online közvetítésünk:

91' Egy perces hosszabbítás után a bíró lefújja a meccset.
89' Gyuris Máté kap lapot. Szinte még be sem melegedett a pályán, de már sárgul...
88' Egy les akasztja meg a szegedi gólszerzési lehetőséget. Dóra nagy bedobását csúsztatja Gonda, de a labda a gólvonalnál Ácsot találja lesen.
86' Csere a hazaiaknál, Kohlrusz helyére Gyuris Máté jön.
83' Az utóbbi percekben végig saját térfelén védekezik az Üllés, de a vendég csapat nem igazán tudja áttörni a falat, Sok felíveléssel operál a Hüvös-legénység, de rendre blokkolják a kísérleteket a hazaiak. Szalai veszélyes átlövésébe az utolsó pillanatban vetődik egy önfeláldozó hazai védő.
79' Újabb kék-fekete csere: Nagy Vince helyett Herczeg.
78' Nikolényi helyére Gábor érkezik.
74' Dóra 18 méteres bal oldali szabadrúgása a sorfalon megpattan, így védeni tud a sárga-feketék portása. Továbbra sincs meleg...
70' Cserél a hazai csapat is, Babarczi jön le, Hágelmann lép gyepre.
69' Egy FK-korner után a lepattanó lasztit Dóra vágja kapura, a védőfalról kipattan, Gondáé az ismétlés, fölé!
68' Kettős csere a Szegednél, Meszes és Holecska jön le, Kálmán és Murányi megy be.
64' A hazai gárda, kihasználva a szél erős támogatását, indításokkal igyekszik áttörni a szegedi védelmet. Egyelőre vagy lesen találja a támadókat a labda, vagy hosszúra megy. Az FK beszorul, nem jut el helyzetig az elmúlt percekben. Azt kell mondjuk, bizony ebben a szélben igencsak hideg van, itt a pálya mentén...
59' A tizenhatoson belül jobb oldalról Ács lő fölé estében.
57' A labda elrúgásáért kap sárga lapot a hazaiaknál Kohlrusz.
54'GÓÓÓL... 2-1. Egy előrevágott labdát tol meg a szél, ez meglepi a szegedi védelmet, s így Nikolényi üresen törhet kapura, a lepattan lasztit pedig átemeli Brunczvik felett a tizenhatosról, 2-1.
50' A hazaiaknál adódik az első nagy lehetőség a második félidőben. Tóth iramodik meg egy kontra során a jobb oldalon, a tizenhatoson belülre érve célozza a hosszú sarkot, fél méterrel mellé.
46' Az FK kezdi a második játékrészt. Stefkovics helyett Ács a szegedieknél.
SZÜNET!
45' Dóra átlövése, de kissé erőtlenre sikeredett... Aztán a spori le is fújja az első félidőt.
42' Máris egy újabb óriási helyzet: Holecska labdáját kezeli le Dóra 17 méterre a kaputól, egyből lő, csak centikkel suhan el a jobb alsó mellett lökete!
41'GÓÓÓL... 1-1. Egyenlít a hazai csapat: Vér elé fejelnek le egy előreívelést, aki miután lekezeli a labdát, laposan visszarúgja azt - 18-20 méterről egyenesen a jobb alsó sarokba, 1-1.
38' Egy rossz ütemű belépőért Meszes kap sárgát a kék-feketéknél.
35'GÓÓÓL!!! 0-1! A sarokrúgás is Holecskáé, tekeri is át a hosszúra, a nagy szél miatt Bazsó elszámítja az ívet, ám Dóra nem, s a hosszú kapufánál két méterről a hálóba fejel! 0-1!
34' Az eddigi legnagyobb gólhelyzet marad ki! Holecska bal oldali bedobását megcsúsztatja Gonda, Turján érkezik, de Bazsó fölé tolja.
28' Folyamatosan az üllési térfélen folyik a játék. Az FK több bedobást harcol ki. Most pedig Dóra tűzi kapura a bőrt 24 méterről spiccel, amit a hazai portás könnyedén fog.
25' Marad a kemény meccs: Turján kap sárga lapot.
22' Egy felívelésbe csúsztatott bele Dóra 11 méterre a kaputól, ott is a gól, de les miatt nem adja meg a játékvezető.
21' Igencsak kemény a meccs, mi sem jelzi ezt jobban, hogy már most túl vagyunk féltucat szabálytalanságon a középpályán.
17' Két FK-s szöglet az elmúlt pillanatokban, ám ezeket könnyedén hárítja az üllési védőfal.
14' Dóra 22 méterről leadott hatalmas átlövése a felsőlécet találja el.
11' Stefkovics iramodik meg jobb oldalon, centerezését Holecska fejeli meg 6 méterről, a középre tartó fejes lepattan, Bazsó felszedi.
10' Szabó ível bal oldalról a szegedi kapu elé, a magas labdát Brunczvik magabiztosan húzza le két hazai támadó elől.
6' Nagy elánnal esnek egymásnak a csapatok, egy-egy előreívelést jegyezhetünk fel ez első percekben. A hazaiak támadásánál Brunczvik tisztázott, a másik oldalon lesállás miatt akadt meg a kék-feketék akciója.
1' Az Üllés kezdi a meccset, mintegy 6-7 perc csúszással a hivatalosan kiírthoz képest.
16.25 A hazaiak sárga felső, fekete nadrág, fekete sportszár, míg a vendégek kék-fekete csíkos mez és fekete alsó szerelésben lépnek pályára. Nagyon kellemetlen erős szeles, hűvös tavaszi idő van. Előkerültek a téli kabátok is a nézőkön.
16.15 A vendégek már melegítenek a pályán, a hazaiak most futnak ki az öltözőből a heves szélben.
16.10 Sok szeretettel köszöntjük szurkolóinkat Üllésről a megyekettes bajnokság húsvéti rangadójáról! A zuhanyhíradó szerint a merész álmokat szövögető Üllés vezetősége ultimátumot adott a csapatnak, amely az utóbbi időben nem úgy szerepel, ahogy tervezték: információink szerint, ha most nem nyernek, akkor néhány játékosnak útilaput köthetnek a talpára...
A 22. fordulót megelőzően a Székkutas 53 ponttal állt a tabella élén (ezt szombaton a Zákányszék elleni 5-0-s sikerrel növelte tovább), megelőzve az 51 pontos Bordányt. Az osztályváltást érő első két helyért az Üllés (48) és az FK 1899 Szeged (44) lehet még reálisan harcban, ugyanakkor mivel ezek az együttesek már nem nagyon botladozhatnak, hatalmas a jelentősége a húsvétvasárnapi üllési derbinek. A kék-feketéket a visszavágás vágya is fűti, hiszen ősszel hazai környezetben 1-0-s vereséget szenvedtek a riválistól, a gólt akkor Kiss Márió jegyezte a 60. percben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.