Sport

Labdarúgás: hatot vágott a SZVSE a Kisteleknek + FOTÓK

Labdarúgás: hatot vágott a SZVSE a Kisteleknek + FOTÓK

2012. április 22., vasárnap
Labdarúgás: hatot vágott a SZVSE a Kisteleknek + FOTÓK

Dürgő Péter és Hegyesi Zsolt három-három találatával szemben nem volt, nem lehetett ellenszere a bajnoki címvédőnek. A második félidőben állva hagyta ellenfelét a Kántor-csapat.

Labdarúgó megyei I. osztály 24. forduló:

Szegedi VSE - Kisteleki TE 6-2 (2-2).

Szeged, SZVSE-stadion, 100 néző, vezette: Bánáthy János.

SZVSE:

Weszelovszky - Báló R., Hegyesi Á., Ágoston, Nagypál (Busa 46'), Papp Á., Németh V. (László 30'), Márki, Dürgő, Szalma, Hegyesi Zs. Vezetőedző: Kántor Ferenc.

Kistelek:

Kalics - Tóth Á., Koncz M., Kiszner, Rostás, Rácz, Kordás (Keller Z. 74'), Koncz R., Zana, Piacsek (Gera 57'), Kispál (Nana M. 60'). Vezetőedző: Czeigersmidt Roland.

Gólszerzők:

Hegyesi Zs. 3 (8', 76', 90'), Dürgő P. 3 (16', 63', 80'), illeve Koncz M. (11'), Rostás I. (26')

Kiállítva:

Kiszner (73') Kántor Ferenc:

"Álmos első félidő után, taktikailag összekapta magát a csapatom, a fiatalos, lendület és gyorsaság kiütközött a második játékrészben, és sikerült eldöntenünk a találkozó sorsát."

Czeigersmidt Roland:

"A második félidőben dőlt el a mérkőzés, a kiállítás is megpecsételte a játékunkat, de főként a nagyon gyenge védelmi teljesítmény: három középen elpasszolt labdából kaptunk három gólt. Ma ennyi hibával ennyire tellett."

Online közvetítésünk:

90'GÓÓÓL 6-2! Kisteleki kísérletet után itt a csattanó! Mélységi labdaszerzésből Hegyesi Zsolt villámgyorsan tört ki egyedül, kicselezte a kapust is, s a hálóba gurított. Ő sem akart lemaradni Dürgő mögött, harmadszor mattolta a kapust ma délután. Ezzel vége is a derbinek, a második félidei SZVSE-parádé kiütéses sikert ért.
86' A végén kisteleki próbálkozásokat figyelhetünk, kevés veszéllyel. Csak szögletekig jutnak a vendégek a második félidőben igen eredményes SZVSE ellen. Mintha el is fáradtak volna a kékek erre a felvonásra.
80'GÓÓÓL 5-2! Eldőlt a csata! Dürgő indult egy mélységi passzal, s 15 méterről a kifutó kapus mellett vágta a hosszúba a labdát. Ez a harmadik találata a meccsen.
76'GÓÓÓL 4-2! Növelték előnyüket a vendéglátók, akik egyértelműen fölénybe kerültek, s szellemesen, kezdeményezően játszanak a második felvonásban. Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Hegyesi Zsolt lépett ki, kicselezett két embert, majd 14 méterről a hússzú sarokba lőtt.
74' Azonnal cserélt a Kistelek, Keller Zoltán váltotta Kordást.
73'PIROS LAP Kiszner Antal második sárgával kiállította a játékvezető. Tíz emberrel a Kistelek.
72' Elképesztően nagy ziccert rontott a SZVSE. Hegyesi Zsolt tört ki, Dürgő elé gurított, aki 4 méterről nem találta el az üres kaput. Ezt megelőzően egy büntetőgyanús helyzet okozott izgalmat. Báló került helyzetbe, eltolta a kapus mellett is a labdát, majd ütköztek. A bíró kifelé ítélt szabadrúgást, amit erősen vitattak a szegediek...
63'GÓÓÓL 3-2! Harmadszor is vezetéshez jutott a SZVSE. Hegyesi Zsolt beemelésével Dürgő lépett ki a védők között, s a kapus fölött ügyesen emelt a hálóba. Előtte Kispál helyett Nana Mihály lépett a pályára a vendégeknél.
59' Sok energiát mozgósít a vezetés megszerzéséért a SZVSE, ám a vendégek tizenhatosánál elakadnak támadásai. Magabiztosan áll a lábán a kékek hátsó alakzata, jól szűrik a szegedi próbálkozásokat. Czeigersmidt Roland is cserélt egyet, Piacsek Mátét hívta le, Gera Lászlót küldte be.
53' Márki Kornél 16 méteres bombája centikkel ment el a felső lécet felett, nem sokat tévedett a szegedi játékos. Ez a félidő eddig a vasutasoké, akik nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe.
52' Megérkezett egy zápor, s megélénkült a SZVSE játéka. Több remek akciót vezettek a hazaiak, ám a talaj nehézsége miatt is ezek rendre az utolsó passzok pontatlanságán akadtak el.
46' A szünetben Busa Bence állt Nagypál Patrik helyére a hazai gárdába. A szegediek kezdték a játékot, ám - igazolandó, hogy valóban rengeteg a rontás - Dürgő és Hegyesi Zs. azonnal el is adták a labdát...
SZÜNET
45' Dürgő szépen indult meg a bal oldalon, de a védők szögletre szerelték. A kornert követően fel tudtak szabadítani a látogatók. Érdekes, mozgalmas, ám sok hibával tarkított félidőt láttunk a nehéz talajú pályán. A szegedi fiatalokat mintha megfogta volna a rutinosabb vendégek agresszív, határozott fellépése, nem tudtak élni azzal, hogy kétszer is előnybe kerültek, mindkétszer gyorsan nagyot hibáztak, s lehetőséget teremtettek a bajnoknak az egalizálásra.
42' A félidő hajrájában fordult a kocka, a vasutasok letáboroztak az ellenfél térfelén, s beszorították a Kisteleket. Hegyesi és Dürgő szépen kombináltak egy kornernél, de menteni tudtak a védők, ahogy később Dürgő élesen belőtt szabadrúgását is.
37' Koncz Miklós 15 méterről lőtt, sistergős kapufája jelezte, hogy a bajnok átvette az irányítást rutinos embereinek köszönhetően. A hazaiak fiataljai feltűnően sokat rontanak, ezt jól használják ki a vendégek.
32' Márki több hibát is vétett a gól óta, szemmel láthatólag megzavarta a bakija. Ennek ellenére is együttes próbálkozik többet ebben a szakaszban, ugyanakkor a határozottabb és céltudatosabb futballt a vendégek mutatják. Egy szegedi cseréről is be kell számolnunk: Németh Viktor sajnos ismét megsérült, László Viktor váltotta, aki ma mutatkozik be a vasutasoknál.
26'GÓÓÓL 2-2! Góllá érett a nyomás, ismét egyenlített a Kistelek, ám ehhez a találathoz is kellett a hazaiak segítsége. Márki Kornél egy szöglet után az ötösről a tizenhatoson álló Rostás Istvánhoz passzolta a játékszert, aki köszönte szépen, s a hálóba lőtt a bámészkodó SZVSE-védők között.
23' Hatalmasat védett Weszelovszky Gábor, kis híján egyenlítettek a vendégek. Koncz Miklós jobbról, a tizenhatos sarkáról villámgyorsan végzett el egy szabadrúgást, meglepve a sorfalat rendezgető portást. A kapus ennek ellenére is vissza tudott valahogy vetődni, s szögletre mentett.
22' A Kistelek perceit éltük, több pontrúgásból is veszélyeztettek. Egy lesgólt is szereztek a vendégek.
16'GÓÓÓL 2-1! Ismét előnyben a hazai együttes, arra tehát nem panaszkodhatunk, hogy gólokat ne látnánk! Hegyesi Zsolt ellen követtek el szabálytalanságot a kékek, 30 méterről rúghatott szabadrúgást a SZVSE. Dürgő Péter végezte el, s a sorfal fölött nagyszerű mozdulattal tekert a jobb alsóba.
15' Rengeteg labdát szórnak el a csapatok, elég sok hiba tarkítja a játékot, miközben az eső is rákezdett. Ez aligha tesz jót a pályának, melyen ma zsinórban a harmadik találkozót rendezik.
11'GÓÓÓL 1-1! Nem váratott magára sokat az egyenlítés. Hegyesi Ádám térfele közepén elpasszolta a labdát, amire lecsaptak a kistelekiek. Koncz Miklóst ugratták ki, aki 15 méterről ballal kilőtte a hosszú sarkot. Ő már 17-nél tart a szezonban, s csak a 18 gólos csongrádi Nagy Ádám előzi meg.
8'GÓÓÓL 1-0! Máris vezetnek a szegediek! Németh Viktor erőszakosan szerzett labdát a kissé körülményes Kispál Csabától a vendégek térfelének közepén, majd Hegyesi Zsolt elé tálalt. A gólfelelős megverte emberét, s 12 méterről Kalics kapus fölött lőtt a hálóba. Ez már a 15. találata a pontvadászatban!
7' Dürgő labdájával Szalma lépett be jobbról a tizenhatoson belülre, mellel maga elé tette a bőrt, majd fölé durrantott.
6' Mezőnyjátékkal telnek az első percek a fiatalság és a rutin küzdelmében. A Kistelek 4-4-2-es felállásban játszik belógó védővel, a SZVSE 4-4-1-1-gyel próbálkozik.
1' A vendégek kezdték a találkozót. Kapujukban a sérült Keresztes helyett az a 22 éves Kalics Dániel, aki Mórahalmon múlt héten a szünetben váltotta társát. Hazai oldalon egy nagy visszatérő: Németh Viktor hosszú sérülés után kaphat újra szerepet, először tavasszal. Simon István viszont sárga lapjai miatt eltiltását tölti.
16.50 Tiszta fehérben a hazaiak, tiszta kékben a vendégek, hamarosan kezdődik az összecsapás. Köszöntjük Olvasóinkat a SZVSE-stadionból!
Két középcsapat méri össze tudatás vasárnap a vasutasok stadionjában. A hazai gárda 24 pontjával a tizenegyedik, míg a kisteleki csapat 26 ponttal a nyolcadik helyen tanyázik. Szegedi siker esetén tehát akár még előzés is elképzelhető. Ősszel a bajnok 1-1-es félidő után 4-2-re nyerte kettejük csatáját, a gólokat Nana Mihály, Rostás István, Kispál Csaba, Koncz Miklós, illetve Hegyesi Zsolt (2) szerezték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.