Sport

Labdarúgás: megvan a megyei kupa elődöntőjének párosítása + FOTÓK

Labdarúgás: megvan a megyei kupa elődöntőjének párosítása + FOTÓK

2012. április 23., hétfő
Labdarúgás: megvan a megyei kupa elődöntőjének párosítása + FOTÓK

Nem sorsolták össze a két NB III-as klubot, így Mórahalom – Tisza Volán és Csanádpalota – Makó összecsapások lesznek május 16-án a megyei kupa elődöntőjében. A továbbjutók már az országos főtáblára kerülnek.

A SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa elődöntőjébe két NB III-as alakulat, a címvédő Tisza Volán SC Szeged és a Makó FC, valamint két megye I-es legénység, a Mórahalom VSE és a Csanádpalota FC jutott be. A negyeddöntőben a Volán a Hódmezővásárhely otthonából távozott győztesen 1-0-ra, a Makó az Ásotthalmot győzte le 2-1-re. A Mórahalom mindszenten volt sikeres 4-3-ra, míg Csanádpalota tizenegyesekkel verte ki Csongrádot. A SZEGEDma.hu szerkesztőségében nyilvános sorsoláson dőlt el, hogy május 16-án 17 órakor milyen párosításban csapnak össze a csapatok. Külön tétje a fordulónak, hogy a két győztes már felkerül az országos főtáblára, a júniusban rendezett döntőben pedig az első négy helyezettet pénzdíjjal jutalmazza majd az MLSZ megyei igazgatósága. Az üvegkupából előkerült papírok szerint a döntőbe jutásért a Mórahalom játszhat odahaza a Tisza Volán SC Szeged csapatával, a másik ágon pedig a Csanádpalota fogadhatja a Makó együttesét.

A SZEGEDma.hu az összecsapásokat élő, online közvetítés keretében követi két helyszínről, Mórahalomról és Csanádpalotáról május 16-án 17 órától.

A mórhalmi tréner,

Tóth Ákos

portálunknak elmondta, hogy titkon bízott benne, hogy az azonos osztályban szereplő csapatot, a Csanádpalotát kapják. „Nekünk a legfontosabb a bajnokság, kiélezett csatát vívunk a bajnoki címért, de a kupában is szeretnénk helytállni” – emelte ki.

Buchholcz Gábor

, a Tisza Volán SC Szeged edzője úgy nyilatkozott, hogy az ő szemében a legjobb négy csapat jutott el eddig. Tavaly is egy hangulatos csörtét vívtak a Mórahalom ellen, most is erre készülnek – na és természetesen a győzelemre.

Koczkás Zoltán

, a Csanádpalota mestere arról beszélt a SZEGEDma.hu-nak, hogy a tavalyi sorozatban sem tudta őket megverni egy NB III-as alakulat sem: a Vásárhelyet kiverték, míg a KITE-Szeged csak büntetőkkel jutott tovább. „Persze nem mi vagyunk a meccs esélyesei, de nem megyünk ki feltartott kézzel, odahaza megteszünk mindent a győzelemért” – tette hozzá.

Bány Tamás

, a makóiak trénere fogadkozott, hogy mindenképpen szeretnének továbbjutni, és hasonlóan komolyan veszik majd a találkozót, mint az Ásotthalom elleni negyeddöntőt, bár – ahogy fogalmazott – ott nem sikerült túl fényesen a játék. "Azért is szeretnénk mindenképpen feljutni a főtáblára, mert talán a sorsolás kegyéből Makóra tudunk hozni valami komolyabb ellenfelet, megajándékozva ezzel szurkolóinkat" – fűzte hozzá. A finálé és a bronzmeccs egyébként június 13-án (szerdán) lesz. A versenysorozat ezúttal is pénzdíjas: az MLSZ megyei igazgatósága a győztesnek 80 ezer, a másodiknak 60 ezer, a harmadiknak 40 ezer, a negyediknek 20 ezer forint jutalmat ajánlott fel. Az első helyezett a SZEGEDma.hu jóvoltából elnyeri azt a díszes vándortrófeát is, melyet nyárig a Tisza Volán SC Szeged őrizhet vitrinjében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.