Sport

Labdarúgás: magabiztosan verte az UTC-t a Csongrád

Labdarúgás: magabiztosan verte az UTC-t a Csongrád

2012. április 29., vasárnap
Labdarúgás: magabiztosan verte az UTC-t a Csongrád

A megye névadó városának együttese tovább üldözheti a dobogósokat, míg az UTC helyzete egyre nehezebb, bravúrokra lesz szükség a bennmaradáshoz.

Az ötödik helyen tanyázó Csongrádhoz látogatott szombaton a tizenhatodik Ujszegedi TC. A megyei I. osztály 25. fordulójának mérkőzését hatalmas hőségben rendezték, ami igencsak megnehezítette a játékosok dolgát. Mindkét gárdát emellett sérülések és betegségek is sújtották: hazai oldalon például

Bíró Mihály

kapus hiányzott, míg a vendégeknél

Szabó László

lázasan vállalta a játékot, hamar le kellett cserélni, akárcsak a sérülést szenvedő

Kovács Sándort,

míg

Bokányi Ádám

ujját törte, ezért nem is volt bevethető. A találkozót szinte végig az esélyesebb Csongrád irányította. A 2010-es bajnok többet birtokolta a labdát, igyekezett akciókat vezetni, míg az újszegedieknek nemigen sikerült az építkezés. A 16. percben már a hálójukban is táncolt a labda.

Gonda László

rossz ütemű becsúszását követően büntetőt ítélt a játékvezető,

Nagy Ádám

pedig higgadtan lőtt a hálóba; 1-0. A góllövőlista éllovasa immár 19. találatát jegyezte ebben az idényben. A továbbiakban jobbára mezőnyjáték folyt a pályán, az elemekkel is küzdöttek a srácok, nem csak egymással. Fordulást követően akár egyenlíthetett volna az UTC, ám nem tette, hiszen

Farkas Antal

elhibázta csapata legnagyobb lehetőségét. Kilépett, már a kapust is kicselezte, ám kissé érthetetlenül nem lőtt, hanem visszafordult, s hátrafelé játszott, így odalett a helyzet. A 62. percben aztán büntetett a Csongrád:

Péczely Csaba

hibázott, nem tudta kiengedni a bogyót, amire végül is

Bertók Gábor

csapott le, s fantasztikusan nagy gólt ragasztott a felső sarokba; 2-0. Bertók szerezte a harmadikat is a 78. percben, mikor kissé lesgyanús helyzetben lépett meg, ezzel persze nem foglalkozott, ügyesen értékesítette a ziccert; 3-0. Győzelmével a Csongrád 47 pontos, s megőrizte ötödik helyét az Algyőn diadalmaskodó, 45 pontos Dorozsma előtt. Az UTC 18 pontja továbbra is csak a tizenhatodik helyhez elegendő, ráadásul a közvetlen riválisok kettő-ötpontos előnyt építettek föl Gajdacsiékkal szemben.

Pálfy Zoltán

gárdájának most már feltétlenül győzelmeket, bravúrokat kell hoznia a bennmaradásért folytatott, kiélezett harcban. Ami a folytatást illeti, május 1-jén (kedden) 13 órakor Csanádpalotán vendégszerepel a Csongrád (mely törleszteni akar a kupavereség után a palotaiaknak), míg az újszegediek 17 órakor a második Ásotthalmot látják vendégül (ezt a derbit élőben közvetítjük majd)!

A megyei I. osztály 25. fordulójában:

Csongrád TSE - Ujszegedi TC 3-0 (1-0).

Csongrád, 200 néző, vezette: Kormos Gábor.

Csongrád:

Szél - Bodor, Lajos, Török, Boldizsár, Lekrinszki (Zsigó), Lévai, Szeles (Polyák), Sándor (Budai), Nagy Á., Bertók. Vezetőedző: Keller Mihály.

UTC:

Béry - Péczely, Farkas Sz., Balogh, Joó, Szabó (Laudisz), Szántó, Szűcs, Gonda, Gajdacsi (Farkas A.), Kovács (Molnár). Vezetőedző: Pálfy Zoltán.

Gólszerzők:

Nagy Á. (11-esből 16'), Bertók G. 2 (62', 78') Keller Mihály:

"A nagy meleggel igencsak meg kellett küzdenünk, de szerencsére a sok sérülés ellenére is tudtuk hozni a találkozót."

Pálfy Zoltán:

"Végig a Csongrád irányított, fölénk nőtt ezen a napon. Mi rosszul játszottunk, szinte semmit sem tudtunk hozzátenni a mérkőzéshez. Sérülések, betegségek sújtottak bennünket, illetve a nagy meleg több embert is megfogott, ennek ellenére is teljesen megérdemelt a hazaiak győzelme. A továbbiakban nagyobb koncentrációra és akaratra van szükség, hogy elérjük célunkat."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.