Sport

Labdarúgás: átok ül a Volánon, újabb vereség Kecskeméten

Labdarúgás: átok ül a Volánon, újabb vereség Kecskeméten

2012. április 15., vasárnap
Labdarúgás: átok ül a Volánon, újabb vereség Kecskeméten

A szezon talán legjobb teljesítménye is kevés volt a sikerhez a Buchhocz-legénységnek a KTE II. otthonában. Hiába vezettek a szegediek, s alakítottak ki számtalan ziccert, a kapufa és a hazai kapus túljárt az eszükön. A meccset élőben közvetítettük.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 21. forduló:

Kecskeméti TE II. - Tisza Volán SC Szeged 2-1 (2-1).

Kecskemét, 100 néző, vezette: Tóth Pál.

Kecskeméti TE II.:

Török K. - Hajnal, Póti, Szénási, Farkas A., Tóth Cs. (Nagy D. 46'), Márton (Csima 66'), Forró, Hegedűs Á., Sarus, Máté (Sztehlik 46'). Vezetőedző: Kemenes György.

Tisza Volán SC Szeged:

Dongó - Kormányos, Farkas M., Pénzváltó, Buzási, Kéri, Szilágyi, Annus, Beretka, Faragó, Bozovic (Rácz 80'). Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Gólszerző:

Forró Gy. (15'), Máté G. (20'), illetve Faragó Be. (5') Buchholcz Gábor:

"Sajnos ezúttal a szezon legjobb játéka is kevés volt a győzelemhez. Nem is elsősorban az ellenfélen múlott ez, hanem azon, hogy képtelenek voltunk kihasználni a helyzeteinket. Ahogy mondani szokás, ilyen mennyiségű ziccerrel, amit elpuskáztunk, bajnokságot is lehetne nyerni. Ma a végén vagy megremegett a lábunk, vagy az ellenfél kapusa védett hatalmasat, vagy a kapufa mentett. Ennek ellenére nem érheti szemrehányás a srácokat, hiszen végig nyílt sisakkal harcoltak egy NB I-es tartalékcsapat ellen. A második félidőben ráadásul úgy beszorítottuk a hazaiakat, hogy még kontrára se nagyon futotta az erejükből. Csalódottak vagyunk, de előretekintünk, hiszen biztos vagyok benne, hogy ilyen teljesítménnyel a következő fordulókban nem veszítünk majd pontokat."

Online közvetítésünk:

92. perc:

Nincs már erre szó: Kéri Tamás 10 méterről óriási kapufát rúgott, szinte széttörte, ez a negyedik eset. Ha van igazságtalanság a futballban, akkor ez a mai végeredmény bizonyosan az, kedves olvasók. Hiába játszott 70-75 percet óriási fölényben a Szeged, vereség lett a vége...

91. perc:

Egy bal oldali Beretka-beadás után Pénzváltó fejelhetett volna, ám ehelyett támaszkodott, így szabadrúgás következhetett kifelé sajnos.

89. perc:

A kitörő Szilágyit ütötték el a kecskemétiek, akik már csak arra rúgják a labdát, amerre állnak.

87. perc:

A bíró is partner most az időhúzásban: az egyik kecskeméti sípszó után elrúgta a labdát, ezután nem sárga, hanem hosszas elbeszélgetés következett.

86. perc:

Faragó remek labdával ugratta ki a bal szárnyon Beretkát, kinek erőtlen beadását menteni tudták a hazaiak.

85. perc:

Másfél perc után sikerült elvégezniük a hazaiaknak a szabadrúgást, miután Szilágyi faultot a félpályánál (s sárgát is kapott érte).

83. perc:

Faragó Bence kapott sárgát egy taktikai faultért. Ezt követően Kéri tört előre, ám mielőtt passzolt volna, szabálytalankodtak vele szemben.

81. perc:

Most már kijelenthető: egy egész szezonra való ziccert puskáznak el a kék-feketék! Beretka Péter 15 méterre a hazai kaputól cselezgetett, előbb elveszítette a labdát, majd visszakerült elé, s akkor végre tüzelt. A nagyszerű löketet párducvetődéssel, ujjheggyel tolta ki Török hálóőr. Elképesztő, újra ezt kell konstatálnunk!

77. perc:

Kéri beadását Bozovic sarokkal akarta Beretkához továbbjátszani, ám a védők lefülelték a lasztit. Csak nem akar góllá érni a hatalmas szegedi nyomás!

76. perc:

Bozovic 22 méteres lövése fejmagasságban tartott kapura, biztos kézzel védett Török.

74. perc:

Kéri a tizenhatos oldalvonalánál próbálkozott betöréssel, akasztották a vonal környékén. A szabadrúgás kívülről következhetett, nem sokon múlt a büntető...

72. perc:

Hazai ellenakció futott lesre, amit az asszisztens beintett, ám a játékvezető felülbírálta, így Dongó közbeavatkozására volt szükség.

71. perc:

Egy kecskeméti beadásba Kormányos Kolos tette bele jól a lábát, így nem alakult ki veszély a kapunk előtt.

70. perc:

A fehér mezesek minden lehetőséget kihasználnak az időhúzásra, taktikusan egy percig tart most minden bedobás, kirúgás, szabadrúgás elvégzése. Be kell vallanunk, eredményes az elképzelésük, megtörték kicsit a Volán lendületét.

65. perc:

Újabb vendégroham: Beretka, Annus, Szilágyi volt a labda útja, a középpályás 17 méterről durrantott fölé.

64. perc:

Dongó húzott le magabiztosan egy beadást, majd a sárga lapos Farkas A. indokolatlanul belement. A játékvezető szemet hunyt a cselekedet fölött.

63. perc:

Bozovicot rántották le a hazaiak a tizenhatoson belül, a bíró azonban nagyvonalúan továbbot intett. Talán ez volt az első nagy hibája a meccsen, eddig remekül dirigált...

62. perc:

Sorra, rendre vezetik támadásaikat a Tisza-partiak. Kormányos Kolos kétszer is jó helyzetből adhatott be, a védők tisztázni tudtak a szegedi csatárok elől.

60. perc:

Buzási 23 méteres lökete zúgott el a bal felső sarok mellett. Iszonyatos lelkesedéssel rohamoznak a kék-feketék, nagy rászolgálnának már arra a gólra!

57. perc:

Kormányos és Beretka próbálkozott lövéssel, remekül játszik a Szeged, sajnos a góllövés nem sikerül.

55. perc:

Beretka lépett ki, 8 méterről tudott lőni. Török kapus kiütötte a labdát, Szilágyi 10 méterről ismételt, a portás újra a helyén volt.

52. perc:

Óriási nyomás nehezedik a Kecskemétre, a levegőben lóg az egyenlítés!

49. perc:

Ott folytatódott a meccs, ahol a szünet előtt abbamaradt. Nagy erővel támad a Szeged, s több hatalmas lehetőséget is teremtett. Előbb Bozovic rontott el egy passzt az akció végén, majd nem sokkal később jól tette tovább Szilágyinak, aki felpörgette magának, s 16 méterről, kapásból elképesztően nagy felső kapufát lőtt. Ez a harmadik felső lécünk, egészen hihetetlen!!! Szöglet következett, ami után Bozovic elől mentettek a védők.

48. perc:

Kéri tört ki, s elgázolták. A hazaiak védője, Farkas András másként látta, s a sípszó után hátulról még egyet rúgott a szegedibe, amiért sárga lappal bűnhődött. Még örülhet is neki...

46. perc:

A szegediek kezdték a második félidőt. Azonnal Beretka ugrott volna ki, ám megakasztották, a bíró viszont továbbot intett...

SZÜNET!

45. perc:

Hatalmas nyomás helyeződött a Kecskemétre a félidő végén, teljesen beszorultak saját térfelükre a fehér mezesek, ám sikerült átvészelniük ezt az időszakot. Hosszabbítás nélkül ért véget a játékrész, ami a több hosszú ápolás miatt kicsit érthetetlen...

43. perc:

Újra a Szeged: Faragó 18 méteres lövése a kapufa tövénél ment mellé.

42. perc:

Kormányos próbálkozott ezúttal erős lökettel 17 méterről, de bele tudtak lépni a védők.

41. perc:

Formás vendégtámadás futott a pályán, Szilágyi mesterien tálalt Faragó elé, aki 18 méterről elemi erővel tűzte rá. A kapus csak ütni tudta a lasztit, mégpedig a berobbanó Beretka Péter elé, aki közelről kihagyta a kihagyhatatlant: erővel maga elé vágta a labdát, ami fölé pattant.

38. perc:

Kiegyenlítődött a játék, s az első félóra hatalmas attakjai után most kevésbé forognak veszélybe a kapuk. Feltűnő azonban, hogy a Szeged erőlteti inkább a támadásokat. Három esetben is az utolsó passzon akadt meg akció, Szilágyi, Farkas M., majd Pénzváltó rontott átadást ígéretes helyzetben.

33. perc:

Percek óta áll a játék, miután Pénzváltó Bence összefejelt az egyik hazai futballistával. A kecskemétit kellett ápolni, a szegedi játékost keményebb fából faragták, ő gyorsabban talpra állt.

28. perc:

Kéri Tamás kicselezte a hazai kapust is, ám kisodródott, s csak a felső kapufára tudta visszatekerni a labdát. Ez szinte hihetetlen, helyzet itt, helyzet ott, dörögnek a kapufák.

26. perc:

Forró Gyula 25 méteres lövése csattant ezúttal a felső lécen, kapufákból is van tehát bőven.

23. perc:

Nagy erőkkel rohamoznak a vendégek, ezúttal Bozovic próbálkozását hárította Török portás.

22. perc:

Öt a kettőben vezették akciójukat a szegediek, ám faragó Bence passz helyett elcselezte magát. Azt követően 18 méterről tudott lőni, a bombája a felső lécről vágódott vissza.

20. perc:

GÓÓÓL 2-1!

Pénzváltó Bence hatalmas bakija után vezetést szereztek a hazaiak. Egy előrevágott labdát a szegedi védő érthetetlen módon maga elé akart lefejelni, odaugrott Máté Gergő, s 15 méterről kapura tolta a játékszert, ami a meglepett Dongó mellett vánszorgott be a hálóba.

18. perc:

Bozovic kis híján elcsípett egy hazaadást, azonban Török bravúrosan mentett előle.

17. perc:

Kicsit megnyugodtak most a kedélyek, mezőnyjáték folyik, keresik egymáson a fogást a felek.

15. perc:

GÓÓÓL 1-1!

Némileg váratlanul egyenlített a Kecskemét. Ártalmatlannak tűnő jobb oldali támadás végén keresztbe szállt a zsuga, Kormányos maradt le emberéről a hosszún, Forró Gyula pedig köszönte szépen, s a túlsó sarokba bólintotta vissza a labdát.

14. perc:

Kéri Tamás addig cselezgetett, míg Szénási csúnyán beleszállt a félpályánál. Rövid ápolás után szerencsére folytathatta a szélső.

13. perc:

Továbbra is többet támad a Volán, ezúttal Faragó Bence 22 méteres lökete zúgott fölé. Rendkívül mozgalmas a meccs.

12. perc:

Kéri Tamás cselezett ki három védőt, majd akadt fenn a negyediken. Talán ha hamarabb szabadul a lasztitól...

10. perc:

Nagyszerű kecskeméti ellencsapás végén Forró Gyula lépett ki, a visszafutó Beretka Péter azonban önfeláldozóan mentett előle, mielőtt nagyobb lett volna a baj.

7. perc:

Buzási Péter hosszú keresztlabdával dobta akcióba Kéri Tamást, aki ígéretes helyzetben törhetett volna kapura, ám a tizenhatos vonala előtt elesett. Elképzelhető, hogy nem jószántából, mindenesetre a síp néma maradt.

5. perc:

GÓÓÓL 0-1!

Vezet a Szeged! Branko Bozovic csípett el egy labdát a könnyelmű fehér mezes védők elől, nagyszerű ütemben tálalt középre, az érkező Faragó Bence pedig 6 méterről a kapu közepébe lőtt! Három "góltalan" kecskeméti bajnoki után végre beköszönt a Volán az alföldi riválisnak, csak így tovább!

4. perc:

Az első hazai támadás lesen halt el, majd Szilágyi Norbert 25 méteres lövését figyelhettük, ami megpattant egy kecskemétin, így könnyű zsákmányként hullt a hálóőr ölébe.

2. perc:

Szép szegedi akció futott a pályán, Kéri Faragó, Bozovic volt a labda útja, a szerb centerezését éppen csak elcsípte a hazai kapus Faragó elől.

1. perc:

A kecskeméti együttes kezdheti a találkozót, miután Dongó Dénes szegedi csapatkapitány térfelet választott. Mindkét oldalon egyébként rengeteg a saját nevelésű ifjú, hasonló szemlélettel közelítik meg a sportágat a két klub vezetői. Játékban a labda!

16.20:

Köszöntjük a kedves szurkolókat a számítógépek előtt! Rendkívül fontos mérkőzésre készül a Tisza Volán SC Szeged, mely ha végre győzni tudna Kecskeméten, óriási lépést tenne afelé, hogy a bajnokság hajrájában az érmekért küzdhessen. Annyira már biztos, hogy elmarad a testvércsata, a hazaiak ugyanis nem nevezték

Faragó Bence

öccsét,

Bénit

. A vendégeknél

Grünvald Attila

a nagy hiányzó, aki még részt vett a szegedi eligazításon, ám végül egészségügyi problémái miatt nem utazhatott. A remek védőt ki kell majd vizsgálni, mert valami vírus bujkál benne már másfél hete. A hosszú sérülésből visszatérő

Buzási Péter

pótolja őt a balhátvéd szerepkörében, aki gyors, rutinos futballista, ráadásul igencsak motivált, így nem lehet gondja a neki picikét szokatlan poszttal. A mérkőzést a Széktói stadion kettes pályáján rendezik. A talaj szinte kifogástalan, csak a kapuk előterében tűnik viseltesnek. A vendéglátók tiszta fehérben, a mieink pedig a hagyományos kék-fekete szerelésben veszik majd föl a harcot.

A találkozó elé:

Harcban a harmadik helyért a Szeged! Három gyönyörű tavaszi győzelmükkel a kék-feketék megközelítették az élbolyt, s egy újabb bravúrral bizony már a ott liheghetnének a dobogósok sarkában. Ebből a szempontból rendkívül fontos csata, hatpontos meccs vár Grünvald Attiláékra. Botlani már csak azért sem szabad, mert a középmezőny is rendkívül tömör... Beharangozó írásunk

ide kattintva

olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.