Bulvár

Közel hatezer látogató a vadasparki húsvéton + FOTÓK

Közel hatezer látogató a vadasparki húsvéton + FOTÓK

2012. április 9., hétfő
Közel hatezer látogató a vadasparki húsvéton + FOTÓK

A kissé télies időjárás ellenére a húsvéti hosszú hétvégén közel hatezren látogattak el a Szegedi Vadaspark állatbemutatóira. Az apróságok az elrejtett tojások után kutattak, az apukák kürtős kalácsért álltak sorba, az anyukák a padokon terítettek meg a szabadtéri ebédhez.

Mindig új arcát tudja mutatni a vadaspark, és nincs ez másként Húsvétkor sem. Ugyan az égiek nem kedveztek az idei szabadtéri programoknak, mégis sokan látogattak el az állatokhoz. A lehelet mellett a kürtőskalácsok gőze is a magasba emelkedett, de ez sokakat nem tántorított el attól, hogy egy igazi természeti környezetben ünnepeljenek. „Nagyon köszönjük a szegedieknek, hogy ebben a rossz időben is eljöttek hozzánk” – mondta

Veprik Róbert

, az állatgyűjtemény igazgatója. „A hétvégén közel hatezren voltak kíváncsiak a vadasparkra. Idén is igazi közönségkedvenc volt a szurikátacsapat, és a legújabb bemutatónknak, a pingvineknek is nagyon sokan örültek.”

Tojások a fűben

A lelkes ifjú tojáskutatók most sem maradtak ajándékok nélkül. A fűben, bokrok alján elrejtett tojások megtalálóinak egy-egy, az állatokra vonatkozó kérdés megválaszolása után apró ajándékokkal kedveskedtek a vadaspark munkatársai. A vállalkozó szelleműek pedig az oktatóházban saját kézzel készíthették el a hímestojásokat. A kifutóknál folyamatosan zajlottak az állatbemutatók, ahol a látványetetések mellett sok érdekes és meglepő információt is megtudhattak a látogatók. Míg a vadasparki kedvencek a kifutókban majszolgatták az eledelüket, addig a családok alkalmi húsvéti asztallá varázsolták a padokat, ahol igazán jól esett a friss levegőn a szaladgálásban kifáradt gyerekeknek feltálalt hazai elemózsia.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.